Aizvadīts Jēkabpils atklātais čempionāts vieglatlētikā

LVS, 05/05/2017 18:26

29.aprīlī Jēkabpilī jau 28.reizi norisinājās Jēkabpils atklātais čempionāts un sporta skolas U16 grupas čempionāts vieglatlētikā, veltīts izcilā soļotāja Pētera Zeltiņa un Latvijas rekordista lodes grūšanā Jura Bērziņa piemiņai. Tajā startēja aptuveni 200 vieglatlētu no visas Latvijas.

100m skrējienā labākie rezultāti Aivim Krastiņam (Balvi) un Aleksandrai Tulovskai (Daugavpils), 400 metros ātrākie Ilvars Ieviņš (Jelgava) un Anastasija Maļiņņikova (Ludza), 1500m skrējienā līderi madonieši - Emīls Stiprais un Marita Kiļupa. Augstlēkšanā vīriešu konkurencē līderi jēkabpilieši – 1.vieta Edvīnam Voitiņam (aiz sevis atstājot Jāni Vilnragu), bet dāmām labāko rezultātu uzrādīja Signe Burde (Aizkraukle). Šķēpu vistālāk raidīja Augusts Blekte (Madona) un Aiva Niedra (Balvi), bet diska mešanā līderi– Arnis Žviriņš (Valmiera), Krišjānis Beļaunieks (Madona), Vents Andžejs Lūsis (Valmiera) un Kristīne Strazdīte (Valmiera), Ruta Valērija Hartmane (Sēlijas SS). Tāllēkšanā zelta medaļas Krišjānim Beļauniekam (Madona) un Veronika Baltkaula (Daugavpils). Lodes grūšanā nepārspēta Kristīne Strazdīte (Valmiera) un Reinis Nungurs (Murjāņu SĢ). Soļošanā savās vecuma grupās līderi – Viktorija Krišāne (Ludza), Agnese Pastare (Ogre), Gunita Šīrante (Valmiera), Inga Ziediņa (Aizkraukle), Rita Žuravļova (Ogre), Vaira Grigorjeva (Valmiera), Lauris Lapsa (Gulbene), Rūdis Laganovskis (Ludza), Aigars Salenieks (Preiļi), Jānis Klimons (Gulbene), Harijs Āboliņš (Gulbene), Jānis Kaprālis (Ogre) un Raitis Lērme (Valmiera).

Naudas balvas par čempionāta augstvērtīgākajiem rezultātiem izcīnīja – Aigars Salenieks un Agnese Pastare. 

Jau minēts, ka augstākie jēkabpiliešu rezultāti Edvīnam Votiņam un Jānim Vilnragam (1.un 2.vieta augstlēkšanā), Jānim Puriņam un Krišjānim Knodzem 2.vietas diska mešanā, Jānim Puriņam 6.vieta lodes grūšanā, Jānim Vilnragam 18.rezultāts 100m skrējienā. Savukārt dāmu konkurencē Zanei Zemītei 2.vieta tāllēkšanā.

Ar panākumiem startējuši jēkabpilieši arī U-16 grupā – Klintai Lindānei 2.vieta 100m skrējienā, Dagnijai Upeniecei 1.vieta augstlēkšanā un 3.vieta tāllēkšanā, Nikolai Katrīnai Jukšinskai 1.vieta šķēpa mešanā, Ralfam Lipenītim 1.vieta 400m skrējienā.

Paldies sacensību atbalstītājiem – SIA “Rītausma” un SIA “Dona” par veselīgu balvu klāstu labākajiem vieglatlētiem! Pateicamies par atbalstu un līdzi jušanu arī no tālienes Intai Zeltiņai un Ausmai Bērziņai!

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Vindule
Jēkabpils sporta centrs
Sabiedrisko attiecību speciāliste