Skriešanas seriāls Bigbank Skrien Latvija sezonu noslēdz Baltijas jūras viļņos

LVS, 02/11/2016 12:03
Mareks Gaļinovskis

Aizvadītajā nedēļas nogalē dalībniekiem bagātākā skriešanas seriāla Latvijā sezonas līderu apbalvošana notika patiešām saviļņojošā atmosfērā. Uzvaras prieku, gandarījumu par paveikto un izcīnīto kausu saņemšanas brīdi skrējēji baudīja līdz šim neierastā vietā - uz Tallink kruīza kuģa.

Pasākuma oficiālajā daļā tika apbalvoti 6 ātrākie dalībnieki absolūtajā vērtējumā 5, 10 un 21/42 kilometru distancēs, kā arī 3 labākie visās vecuma grupās katrā distancē. Tāpat tika suminātas arī 3 ātrākās komandas Latvijas čempionātā komandu ieskaitē šosejas skrējienos. Sezonas noslēguma svinības turpinājās jau kuģim pametot Rīgas mierīgos ūdeņus. Dodoties jūras ceļojumā uz Stokholmu, dalībnieki piedalījās aizraujošā viktorīnā, enerģiskā rīta treniņā uz kuģa klāja, dalījās iespaidos par aizvadīto sezonu, nosprauda nākošā gada sportiskos mērķus un baudīja atpūtu kopā ar organizatoriem, cīņubiedriem, sīvākajiem konkurentiem un draugiem un pat vienojās skrējienā pa Stokholmas pilsētu.

2016. gada ātrākie un nepārspējamākie
Pusmaratona distancē visas sezonas garuma savu pārākumu šogad apliecinājusi Lelde Neimande un Dmitrijs Serjogins. Nike skrējiena distancē, kuras garums dažādos seriāla posmos variēja no 10-12,6 kilometriem, kopvērtējumā uzvaras laurus plūca Reinis Hartmanis un Guna Ģērmane, bet Tautas skrējiena 2016. gada zelts Guntai Holštromai un Jānim Razgalim. Bet Komandu ieskaitē Bigbank Skrien Latvija 7. sezonā uzvara un Latvijas čempionu tituls Sportland/Nike komandai.

2016. gada sezona faktos un skaitļos.
-       Kopējais dalībnieku skaits šogad - 22 190, un tas ir par 4322 dalībniekiem vairāk kā pērn.
-       54% no visiem dalībniekiem bijuši vīrieši, bet 46% - sievietes.
-       Seriāla posms ar lielāko dalībnieku skaitu - Jelgavas nakts pusmaratons.
-       Seriāla posms ar vislielāko dalībnieku skaitu Bērnu skrējienā - Rēzeknes pusmaratons.
-       Kopējais kultūras punktu skaits trasēs: 34
-       Septiņas uzvaras septiņos posmos - Reinim Hartmanim (divas reizes Tautas skrējienā un piecas reizes Nike skrējienā)
-       Dalībnieku veiktie kilometri 2016.g. gadā: 675 235, kas ir vairāk kā 367 reizes apkārt Latvijai
-       Dalībnieku izdzertie ūdens litri: apt. 20 000 litri.
-       Dalībnieku apēstās putras daudzums: apt. 4,5 tonnas.

Gatavībā pārsteigt nākošajā sezonā
Šis bija jau sestais gads, kad vienā skrējienā apvienojās visa Latvija, izskrienot septiņas dažādas sacensību trases Rēzeknē, Rīgā, Ventspilī, Jelgavā, Kuldīgā, Valmierā un Siguldā. Skriešanas seriāla spēks rodams tradīcijās, kas gadu no gada vieno kā organizatorus, tā arī dalībniekus, līdz tie kļūst par veselu skrējēju kopienu. Tomēr līdzās tradīcijām ik gadu skriešanas seriāls tiek papildināts ar novitātēm, kas nereti dod papildus adrenalīnu, pārsteidz un priecē vienuviet. Ievērojamas pārmaiņas gaidāmas arī jaunajā 2017. gada sezonā - gan seriāla posmu skaitā, kā arī var gadīties, ka nākošgad dalībniekiem būs iespēja skriet vēl nebijušā trasē.