5. augustā notiks ultramaratons "Cēsis Eco Trail"

LVS, 17/07/2017 14:39

Šogad jau ceturto reizi biedrība „Meža taku skrējieni” sadarbībā ar Cēsu, Amatas, Priekuļu un Pārgaujas pašvaldību rīko ultramaratonu Cēsis Eco trail (CET).

Cēsīs 5. augustā sportisti, pusnaktī startējot Cēsu vecpilsētā laternu gaismā, 19 stundu kontrollaikā centīsies pieveikt 114 km distanci pa Cēsu apkārtni gar Gauju, Amatu, šķērsojot Lenčupīti. Šī gada sacensību lielākais jaunums ir tas, ka šīs distances Latvijas  ātrākās sievietes un ātrākie vīrieši izcīnīs Latvijas čempiona titulu ultragarajos skrējienos. Čempionāts tiek rīkots ar aktīvu Latvijas Vieglatlētikas savienības atbalstu. 2016. gadā dažādās distancēs startēja vairāk nekā 700 sportistu no 18 valstīm. Arī šogad kopā ar Latvijas sportistiem dažādās distancēs piedalīsies daudz ārvalstu skrējēju.

Skriešanas un nūjošanas cienītājiem tiks piedāvātas dažāda garuma distances, sākot ar 650 m bērniem Cēsu vecpilsētā un 2,5 km, 6 km, 12 km, 23 km un 42 km distancēm Cēsu apkārtnē. Bērniem starts skrējienam pa Cēsu vecpilsētu plkst. 10.30, bet pārējiem – plkst. 11.00. Šogad pirmo reizi Latvijā notiks ultramaratona stafete, kurā komandas triju cilvēku satāvā arī centīsies plūkt uzvarētāju laurus 114 km garajā trasē, kur atsevišķu posmu garums  ir 15 km, 30 km un 69 km. Sacensības atbalsta Cēsu dome un minētās pašvaldības. Plašāku informāciju par līdzdalību sacensībās var iegūt CET mājaslapā www.cet.lv.

Līdzjutējiem būs pieejama detalizēta informācija par iespējām vērot skrējējus atsevišķās trases vietās.

CET ultramaratons ir kvalifikācijas skrējiens UTMB World Tour posmam, kas katru gadu augustā notiek Francijā, Šamonī. CET ir vienīgais ultramaratons Latvijā, kuram piešķirti 3 UTMB kvalifikācijas punkti.

Biedrības "Meža taku skrējieni"
valdes priekšsēdētājs
Vilmārs Zeme
e-pasts: v.zeme@inbox.lv
tālr. 22063660