Pirmo reizi norisinājies Latvijas čempionāts taku skriešanā

LVS, 10/08/2017 18:43

5. augustā Cēsīs norisinājās ceturtais ultramaratons Cēsis Eco Trail, kurā 110+ km distancē skrējēji sacentās arī par Latvijas čempiona titulu taku skriešanā.

Sievietēm par čempioni kļuva Laura Čakle, 2. vieta - Ievai Upmacei-Grīviņai, bet 3. vieta - Ievai Zirnei. Vīriešiem par čempionu kļuva Dmitrijs Ničipors, 2. vieta - Pēterim Grīviņam, bet 3. vieta - Artūram Vadzim.

Citās distancēs par uzvarētājiem kļuva Jolanta Krastiņa un Jānis Kūms (43+km), Liene Allere un Andris Ronimoiss (23+km), Beāte Vecvagare un Tomasz Wrodel /Polija ( 12+km), Arta Martinsone un Rihards Serģis (6+km), Gundega Pāķe un Eduards Pāķis (2,5 km).

Pirmo reizi Latvijā sportisti varēja izmēģināt spēkus ultramaratona stafetē. Atsevišķās grupās uzvarēja "Refitner-Running Team" (Polija), "Kur caunīte nakti guļ" un "3-Dāmas" komandas.

Sacensībās piedalījās 665 dalībnieku no 11 valstīm, kuri varēja baudīt Gaujas nacionālā parka skaistumu, izskrienot takas gar Gauju un Amatu. Sportisti šķērsoja Lenčupīti, izbrida purvus pie Gaujas attekām, redzēja Latvijas ainavas no Ērgļu un Ramātu klintīm, izskrēja Amatas taku no viena gala līdz otram.

Ultramaratona organizatori saka lielu paldies skrējiena organizēšanā iesaistītajām novadu pašvaldībām, Dabas aizsardzības pārvaldei, Cēsu pašvaldības policijai, Cēsu 27. Zemessardzes bataljonam un visiem, kas piedalījās šo skriešanas svētku organizēšanā.

Detalizēti sacensību rezultāti apskatāmi www.cet.lv