Labākajiem sportistiem un komandām pasniedz Valsts prezidenta balvu vieglatlētikā

LVS, 06/10/2016 15:28
Leta

"Pateicos ikvienam, kurš ar savu piemēru iedvesmo līdzcilvēkus aktīvam dzīvesveidam," teica Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, 6. oktobrī Rīgas pilī pasniedzot Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā sacensību labākajiem sportistiem un komandām.

Šovasar, lai arī rudenīgos apstākļos, sportisti uzstādīja augstvērtīgus rezultātus: tika izpildīti gan olimpisko spēļu normatīvi, gan pārspēti šo sacensību līdzšinējie rekordi. Pateicos, ka sagādājāt saviem atbalstītājiem, līdzjutējiem un tuviniekiem skaistus un emocionālus brīžus!” sacīja Valsts prezidents. 
 
Raimonds Vējonis pauda gandarījumu, ka Valsts prezidenta balva vieglatlētikā kļuvusi par ikgadējām sacensībām sportiskajā un dinamiskajā Valmierā. Viņš pateicās sacensību organizatoriem – Valmieras pilsētas pašvaldībai, Vidzemes Olimpiskajam centram un Latvijas Vieglatlētikas savienībai un atbalstītājiem, kuri palīdz uzturēt dzīvu un stipru sacensību tradīciju.

Vieglatlētiem Valsts prezidents novēlēja izturību arī turpmākajā treniņu darbā un neizsīkstošu gribasspēku ceļā uz arvien jaunām sporta virsotnēm.

Pasākuma laikā Raimonds Vējonis pasniedza Valsts prezidenta balvu par labāko rezultātu individuālajā vērtējumā soļotājai Agnesei Pastarei (Latvija) un diska metējam Gerdam Kanteram (Igaunija). Savukārt Valsts prezidenta balvu komandu kopvērtējumā un arī vīriešu konkurencē ieguvusi Latvijas vieglatlētikas izlase, bet sieviešu konkurencē – Lietuvas izlase.

Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensības šogad notika no 10. līdz 11. jūnijam J. Daliņa stadionā Valmierā.