Serjogins un Liepiņa – jaunie Latvijas čempioniem pusmaratonā

LVS, 14/08/2016 11:49
Mareks Gaļinovskis

13. augustā notikušajā 11. Kuldīgas pusmaratonā tika sadalīti ne vien skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija pusmaratona, 10 un 5 kilometru medaļu komplekti, bet arī sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību noskaidroti šī gada valsts čempioni pusmaratonā jaunajā Kuldīgas pusmaratona trasē.

Vīriešu konkurencē uz Kuldīgu bija devušies lielākā daļa sezonas līderu - gan pagājušā gada otrās vietas ieguvējs Jānis Višķers, gan viņa ierastie trases biedri un sīvākie konkurenti – D. Serjogins, R.Roze, K.Kaimiņš, J.Girgensons, K.Bērziņš, A.Macuks, A.Jubelis un citi. Tomēr tā, kā pagājušā gada čempions V. Žolnerovičs šobrīd Rio gatavojas olimpiskā maratona startam, jau pirms sacensībām bija gaidāma interesanta cīņa par čempiona titulu. Par to šogad kļuva Dmitrijs Serjogins (01:08:02), kurš 4 kilometrus pirms finiša kāpināja tempu, tādējādi aiz sevis atstājot Jāni Girgensonu. Girgensons (01:08:36) šodien otrais, bet trešais finišā atgriezās Renārs Roze (01:09:05).

Līdzīga situācija cīņā par uzvarētāja godu bija arī sieviešu konkurencē, kur pagājušā gada Kuldīgas pusmaratona labākā finiša laika īpašniece I.Marhele atrodas Dienvidamerikā un jau rīt pulksten 15:30 pēc Latvijas laika šķērsos Rio olimpiskā maratona starta līniju. Par jauno Latvijas čempioni vakar neilgi pēc pulksten vienpadsmitiem
 kļuva Jolanta Liepiņa (01:23:32), aiz sevis atstājot iepriekšējā posma, Jelgavas nakts pusmaratona uzvarētāju Leldi Neimandi (01:24:09) un Zandu Ulanovu (01:25:13).

Ne mazāk aizraujoša sāncensība notika 10 un 5 kilometru distancēs.
  Par Nike skrējiena (10,57km) uzvarētājiem kļuva Reinis Hartmanis (00:33:11) un Laura Čakle (00:41:10) , bet Tautas skrējienā (5,3km) ātrākie bija Guna Ģērmane (00:19:31) un Armands Bušs (00:16:36).

Šis Kuldīgas pusmaratons bija nedaudz atšķirīgs, kā citus gadus - ja iepriekš visu distanču starti tika doti vienā laikā, tad šogad pusmaratonisti startēja pirmie - jau pulksten 10:00, un tikai pēc divām ar pus stundām pārējo distanču dalībnieki. Vēl viena novitāte bija veiktās izmaiņas sacensību trasē - tika atjaunots skrējiena posms pāri vecajam Kuldīgas ķieģeļu tiltam, kas ikvienam dalībniekam pavēra brīnišķīgu skatu uz Ventas rumbu. Iepriecinošs jaunums bija arī spirdzinošais gaiss pretēji ierastajai svelmei, kas nodrošināja papildus izaicinājumu iepriekšējos Kuldīgas pusmaratonos.

Uz Kuldīgu šajā nedēļas nogalē skrējiena dalībnieki devās ne vien pēc jauniem rekordiem, bet arī pēc brīvdienu garšas. To varēja baudīt vakar un arī šodien, kad pilsētas dārzā notiks brīvdabas kino seansi, kā arī baudot peldi Ventas rumbā un Kuldīgas unikālo arhitektūru.

Nākošais, pirmspēdējais, Bigbank Skrien Latvija posms notiks
18. septembrī Valmierā, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts prestižajā maratona distancē.

Vairāk informācijas un rezultāti apskatāmi - bigbankskrienlatvija.lv