Eiropas čempionāta pirmā diena

Andris Staģis, Statistiķis, 08/06/2024 11:51

Eiropas čempionātu debitantei Agatei Caunei 16. vieta!

Sākot ar piektdienu, turpmākās sešas dienas būs jo interesantas un aizraujošas Latvijas vieglatlētikas draugiem. Itālijas galvaspilsētā Romā notiek XXVI Eiropas čempionāts un katru dienu startēs kāds no 12 Latvijas vieglatlētiem.

Piektdien mūs visus intriģēja Latvijas labākās un arī jaunākās skrējējas Agates Caunes starts 5000m skrējienā. Skrējiens notika vēlu vakarā – īsi pirms pusnakts pēc mūsu laika. Uz starta līnijas stājās 22 Eiropas labākās skrējējas. Tiesa, izņemot sezonas līderi Sifanu Hasanu no Nīderlandes.

Skrējiens bija neparasti ātrs un arī finišā rezultāti bija augstvērtīgi. Par Eiropas čempioni 5000m skrējienā kļuva Nadija Batosleti no Itālijas ar jaunu čempionāta rekordu – 14:35,29. Kā otrā finišēja ilgi līderes lomā pabijusī Karolina Bjerkeli Grovdāla (Norvēģija) – 14:38,62. Savukārt bronzas medaļa Martai Garsijai no Spānijas – 14:44,04.

Par skrējiena rezultātu augsto līmeni liecina kaut vai šādi fakti. Sasniegts čempionātu rekords. 15 dalībnieces no 22 sasniedza savus sezonā labākos rezultātus – astoņi no tiem bija arī jauni personīgie rekordi, bet trīs arī jauni nacionālie rekordi: Itālijas, Spānijas un Somijas.

Agate jau pēc starta skrēja visai piesardzīgi. Ātrā skrējiena tempa dēļ viņa pamazām atkrita uz septīto, tad divpadsmito vietu, bet finišēja kā 16. ar rezultātu – 15:28,04.

Šodien, sestdien Romā startēs soļotājs Raivo Saulgriezis. Tas būs viņa jau otrais starts 20 km distancē Eiropas čempionātos.

 

Andris Staģis