Valsts prezidenta balva pulcēs Latvijas labākos vieglatlētus

LVS, 07/06/2017 10:00

Nedēļas nogalē gaidāmajās tradicionālajās Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensībās vieglatlētikā startēs tādi Latvijas sportisti kā Elvijs Misāns, Jānis Leitis, Mareks Ārents, Māris Urtāns, Rolands Štrobinders, Igors Sokolovs, Laura Ikauniece-Admidiņa, Lauma Grīva, Gunta Latiševa-Čudare un Madara Palameika, otrdien preses konferencē pavēstīja organizatori.

Sacensību video tiešraide - http://straume.lmt.lv/lv/sports/sports/prezidenta-balva-1/1000940 
 

ON-LINE RESULTS:

WOMEN

MEN

TEAM SCORE


Informācija Izlases sportistiem - izbraukšana no Daugavas stadiona 10.jūnijā plkst 11:00. Dzīvošana Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātskolā. Formas iespējams saņemt piektdien LVS birojā, Stabu ielā 18, vai sestdien un svētdien J.Daliņa stadionā. 
Latvjas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas komandu sastāvi - ziņas pielikumā.

Valsts prezidenta balvas izcīņa sesto reizi norisināsies komandu formātā, kur par kausiem cīnīsies Baltijas valstu izlases. Iepriekšējos trīs gados allaž uzvarējuši mājinieki - Latvijas sportisti.

Zīmīgi, ka šīs būs pēdējās sacensības Valmierā pirms Jāņa Daliņa stadiona rekonstrukcijas.

Kā pavēstīja organizatori, šogad sacensībās startēs ne tikai Latvijas, Igaunijas un Lietuvas, bet arī Baltkrievijas sportisti, kuri gan sacentīsies individuāli. Atklāšanas ceremonija aizritēs tāllēkšanas zīmē, bet lāpu iedegs Latvijas rekordists trīssoļlēkšanā Māris Bružiks.

«Valmiera balstās uz stabilām vērtībām, un Prezidenta kausa izcīņa ir viena no tādām. Tas ir brends,» pauda Valmieras mērs Jānis Baiks. «Valmierā mīl sportu, vieglatlētikai pie mums ir liela nozīme.»

«Šogad Daliņa stadions ies uz rekonstrukciju, turklāt tiks būvēta arī vieglatlētikas manēža, kas atbildīs starptautiskiem standartiem. Līdz ar to varēs rīkot arī augsta līmeņa sacensības ziemā. Atgriezīsimies 2019.gadā,» teica mērs.

Tikmēr Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidente Ineta Radeviča pauda prieku, ka piedalīsies Latvijas labākie atlēti, jo šīs būs svarīgas sacensības pirms Eiropas čempionāta komandām, kas Jāņu laikā notiks pēc gada pārtraukuma, Latvijai piedaloties trešajā spēcīgākajā līgā. Atlase Eiropas čempionātam komandām ilgs līdz 11.jūnijam.

Valmierā gaidāmajās sacensībās no Latvijas labākajiem atlētiem startēs tāllēcējs un trīssoļlēcējs Misāns, kārtslēcējs Ārents, šķēpmetēji Štrobinders un Palameika, tāllēcēja Lauma Grīva vesera metējs Sokolovs, bet titulētā daudzcīņniece Ikauniece-Admidiņa piedalīsies augstlēkšanā.

«Šīs sacensības man ir vienas no mīļākajām, jo ir daudz savu atbalstītāju. Turklāt varam cīnīties savā starpā, jo visas Latvijas šķēpmetējas ir ļoti labas,» teica šosezon lielisku sniegumu rādošā Latvijas šķēpmetēja Anete Kociņa. «Domāju, metīšu tālu, jo atbalstīs savējie. Valmieras stadions man bijis veiksmīgs.»

Sacensību pirmsākumi meklējami 1995. gadā, kad Valmierā savā starpā sacentās četru Latvijas novadu un Rīgas komandas, bet 2012.gadā Valsts prezidenta balva vieglatlētikā kļuva par starptautiska mēroga sacensībām starp Baltijas valstu izlasēm.

Šo gadu laikā sacensības kļuvušas par prestižām Latvijas un Baltijas vieglatlētikas sacensībām, kurās startē Baltijas valstu labākie atlēti, kā arī individuālā vērtējumā piedalās sportisti no citām valstīm, kas veicina kopējo sacensību līmeņa izaugsmi. Šo gadu laikā Prezidenta balvas sacensības klātienē ir pagodinājuši pieci Latvijas Valsts prezidenti - Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe-Freiberga, Valdis Zatlers, Andris Bērziņš un Raimonds Vējonis.

Informācija: LETA