Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā - no 10. līdz 11. jūnijam Valmierā

LVS, 26/05/2017 10:00

Valmierā norisināsies vienas no tradīcijām bagātākajām vieglatlētikas sacensībām Baltijā – Valsts Prezidenta balvas izcīņa.

10. un  11. jūnijā sacensības kopumā  tiks aizvadītas jau 23. reizi, bet sesto reizi savā starpā sacentīsies Baltijas valstu vieglatlētikas izlases.

Jau kopš 1995. gada Valsts Prezidenta balvas izcīņa ir neatņemama vieglatlētikas kalendāra sastāvdaļa. Sacensības vienmēr pulcējušas valsts labākos vieglatlētus. Katru gadu ar savu klātbūtni sacenības pagodinājuši attiecīgā laika Latvijas Republikas prezidenti. Sacensībās vieglatlēti allaž uzstādījuši augstvērtīgus rezultātus, tādejādi uzstādot valsts rekordus, kā arī izpildot normatīvus dalībai Eiropas un pasaules mēroga sacensībās.

2016. gada sacensībās tika laboti pieci Valsts Prezidenta kausu sacensību rekordi. Vislielākais prieks par sacensību rezultātu neapšaubāmi bija Līnai Mūzei, kura jau ar pirmo metienu izpildīja Olimpisko kvalifikācijas normatīvu (62m), raidot šķēpu jauna personiskā rekorda tālumā – 62,09m.

Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā pēdējos gados ir kļuvusi par vadošajām vieglatlētikas sacensībās Baltijā. Tā ir lieliska iespēja Latvijā un Valmierā vienlaikus redzēt ne tikai Latvijas vadošos vieglatlētus, bet arī Eiropas un Pasaules klases atlētus no Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas.

2017. gadā Valsts prezidenta balva vieglatlētikā norisināsies no 10. līdz 11. jūnijam Jāņa Daliņa stadionā Valmierā. Sacensības atklās Latvijas Republikas prezidents Raimonds Vējonis, koncertprogrammā uzstāsies Elza Rozentāle un Andžeja Grauda bungu skola. Šā gada atklāšanas ceremonijas tematika tiks aizvadīta tāllēkšanas zīmē.

Kā jau ierasts komandu vērtējumā sacentīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vieglatlētikas izlases, bet individuālo sportistu sastāvu papildinās vairāk kā 30 sportisti no Baltkrievijas. Līdzjutējiem ieeja sacensībās ir bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
SIA „Vidzemes Olimpiskais centrs”
Sabiedrisko attiecību un komunikācijas projektu vadītājs
Ādolfs Žunna
www.voc.lv
adolfs.zunna@voc.lv