Eiropas čempionāta otrā diena

LVS, 08/07/2016 09:44
Foto: AP/Scanpix

Sacensību otrās dienas vakara sesijā Latvija gavilēja par Zigismunda Sirmā izcīnīto zelta medaļu šķēpa mešanā ar lielisku personisko rekordu - 86.66m. Pirms tam sacensībās piedalījās vēl vairāki mūsu vieglatlēti.

Šķēpmešanas sieviešu kvalifikācijā piedalījās 34 sportistes, tostarp trīs latvietes. Lai kvalificētos finālam, jāuzrāda 60.00m vai jābūt starp 12 labākajām. Pirms starta sezonas rangā Madara Palameika kotējas kā trešā, savukārt Sinta Ozoliņa un Līna Mūze pozicionējās attiecīgi 11. un 14. vietā.

Pirmajā grupā meta arī mūsu Ozoliņa un Mūze. Kvalifikācijas ieskaitītajos mēģinājumos
 Sinta Ozoliņa sasniedza 57.01 un 57.58m, taču finālsacensībām ar to ir par maz. Līna Mūze pirmajā mēģinājumā savainoja potīti un izstājās no turpmākās cīņas. Otrajā grupā startē Latvijas rekordiste Madara Palameika - pirmajā mēģinājumā sanāca vien 56.18, taču otrajā piegājienā šķēps piezemējās pēc 59.71m, ar ko pietika iekļūšanai finālsacensībās, līdz ar to trešais mēģinājums netika izmantots. Kvalifikācijas noslēgumā Palameika izrādījās sestā labākā, Ozoliņa finišēja 14. pozīcijā (līdz finālam pietrūka 45cm), bet savainotā Mūze palika bez rezultāta.

Vīriešu trīssoļlēkšanas kvalifikācijā startēja 27 sportisti. Lai tiktu finālsacensībās, jāsasniedz 16.65m atzīme vai jābūt starp 12 labākajiem. Pirms starta sezonas rezultātu rangā 
Elvijs Misāns kotējās 12. pozīcijā. Mūsu sportists jau pirmajā mēģinājumā uzrādīja 16.50, ar ko varēja pietikt kārotajam divpadsmitniekam. Turpinājumā latvietis neuzlaboja savu rezultātu, taču ierindojās 11. vietā un iekļuva finālsacensībās.

Gunta Latiševa-Čudare
 piedalījās pirmajā pusfināla skrējienā, distanci veicot 53,11 sekundēs, kas ir viņas šīs sezonas labākais rezultāts, taču ar to viņai izdevās apsteigt tikai vienu sportisti un ieņemt septīto vietu. Kopumā pusfinālā piedalījās 24 skrējējas, bet finālā iekļuva pa divām labākajām no katra skrējiena un divas labāko rezultātu īpašnieces no pārējām sportistēm. Latiševa-Čudare Eiropas čempionāta 400 metru distances kopvērtējumā ierindojās 20. vietā. Finālā varēja iekļūt ar rezultātu 52,34 sekundes.

Dmitrijs Jurkevičs
 startēja otrajā no trim priekšskrējieniem un pēdējā apļa vidū pat bija izvirzījies līderpozīcijā, tomēr finiša taisnē viņu apsteidza seši sportisti, kas ar rezultātu trīs minūtes un 43,44 sekundes lika atkāpties uz septīto vietu. Finālā iekļuva pa trim ātrākajiem no katra priekšskrējiena un trīs labāko rezultātu īpašnieki no pārējiem skrējējiem. Eiropas čempionāta 1500 metru distances kopvērtējumā Jurkevičs ierindojās 23. vietā.

sportacentrs.com