Vairāk nekā 700 sportistu piedalīsies sacensībās “Sportland kauss vieglatlētikā” (papildināts)

LVS, 12/01/2017 16:09

Sestdien, 14. janvārī, Kuldīgā notiks sacensības “Sportland kausa vieglatlētikā”, kurā piedalīsies vairāki vadošie Latvijas vieglatlēti.

Aiga Grabuste pirmajās sezonas sacensībās piedalīsies tāllēkšanā. Elvijs Misāns apvienos 60m sprintu un tāllēkšanu. Lodes grūšanas sektorā būs iespēja redzēt Māri Urtānu. Savukārt Jānis Leitis skries 300m garo distanci. Augstlēkšanā piedalīsies Madara Onužāne-Saliņa un Jānis Vanags. Sindija Bukša skries 60m un 300m, bet Austris Karpinskis – 300m un 600m. Jaunā Latvijas čempione daudzcīņās telpās Kristiāna Zacmane izvēlējusies trīs disciplīnas – 60m/b, augstlēkšanu un tāllēkšanu. Kristaps Sietiņš būs vērojams 60m un 60m/b disciplīnās. Savukārt kārtslēkšanā sekosim līdzi Marekam Ārentam un viesim no Norvēģijas - Eirik Dolve. 600m disciplīnā piedalīsies Līga Velvere

Sacensību atklāšana plkst. 12.15.

Pieteikušos dalībnieku saraksts ziņas pielikumā.

Koriģēta sacensību programma tiks publiskota līdz piektdienas plkst. 21.00.

Informācija par sacensībām “Sportland kauss vieglatlētikā”
2017. gadā notiks pieci sacensību posmi:
14.janvārī Kuldīgā
10. maijā Saldū
28. maijā Liepājā
18. jūlijā (tiks precizēts)
2. augustā Rēzeknē (finālposms)

Katrā posmā uzvarētāji kausa disciplīnās tiek apbalvoti ar kausiem un 1.-6. vietu ieguvēji saņems punktus kopvērtējumam.

Lai piedalītos kopvērtējuma izcīņā, ir jāpiedalās vismaz trijos sacensību posmos, kur obligāts ir starts finālposmā Rēzeknē.

Kopvērtējumā ņems vērā trīs labākos sportista startus trīs dažādos posmos savā disciplīnā/disciplīnas grupā. Kopvērtējumā uzvarēs tas sportists, kurš izcīnīs vairāk punktus trijos posmos. Vienādu punktu skaita gadījumā, augstāku vietu iegūst tas sportists, kurš izcīna augstāku vietu finālposmā Rēzeknē.

Kopvērtējumā katrā kausa disciplīnā tiek apbalvoti 1.-3. vietu ieguvēji visās grupās ar Nike/Sportland dāvanu kartēm un sacensību organizētāju sarūpētajiem kausiem.