Latvijas XXIV Universiādes otrā diena

LVS, 24/05/2014 13:48
Latvijas Universitātes komanda 4x100m stafetē.
No kreisās: Gunta Latiševa-Čudare, Inese Nagle, Laura Ikauniece, Krista Zubova

Sestdienas rīta puses svelmē „Daugavas” stadionā beidzās XXIV Latvijas Universiādes vieglatlētu sacensības. Atkal tika sasniegti vairāki iepriecinoši rezultāti. Jauni personiskie rekordi Madarai Onužānei, kā arī barjeristiem Vladislavam Prosmickim un Maksimam Semjonovam.

Neparasti spraigās divcīņas iznākumā 400 m barjerotajā distancē starp Vladislavu Prosmicki (LLU) un Maksimu Semjonovu (Liepājas un.) Abi tika pie jauniem personiskajiem rekordiem. Abu rezultāti – Vladislavam – 51,74 sek. un Maksimam – 51,81 sek. iekļūst visu laiku Latvijas labāko barjeristu pirmajā desmitā.
Līdzīgs panākums arī augstlēcējai Madarai Onužānei (LU), kura pārvarēja latiņu 1,85 m augstumā.
Daudzcīņniece Laura Ikauniece (LU) pirmajā dienā startēja lodes grūšanā, bet sestdien pirms starta septiņcīņā pārbaudīja savu gatavību arī 200 m skrējienā. Priekšskrējienā Laura finišēja pēc 24,35 sek. ,bet finālā skrēja nedaudz lēnāk – 24,53 sek. Rezultāti būtu daudz augstāki, ja nebūtu 1,2 – 3,5 m/sek. pretvējš.
Jāatzīmē arī trīssoļlēcēju rezultāti. Pāvels Kovaļovs (RTU) uzvarēja ar rezultātu 15,59 m, bet Santa Matule („Turība”) – ar 13,12 m (ar vēju) tālu lēcienu. Madara Apine aizlēca 12,96 m tālu.
Diemžēl studentu sacensībās bija vērojams ne mazums pelēcības un pieticības. Četrās disciplīnās piedalījās tikai viens vai divi dalībnieki un vēl vairākās – „obligātais minimums” – trīs dalībnieki .Arī rezultāti ne visās disciplīnās bija vismaz viduvēji. Tā tas notiek jau visus pēdējos gadus. Arī komandu cīņā vairāku Latvijas augstskolu komandas bija pārstāvētas ar niecīgu dalībnieku skaitu.
Sacensību rezultāti jau publicēti LVS mājaslapas rezultātu sadaļā.

Andris Staģis