Vaičule: Rezultāts apmierina, jāgatavojas vakaram

Rebeka Ozolniece, 10/06/2024 16:23
Foto: Guntis Bērziņš

Pirmdien 200 metru distances pusfinālā iekļuva Gunta Vaičule, ar rezultātu 23,23 sekundes savā debijā šajā distancē Eiropas čempionātos ieņemot devīto vietu 23 sprinteru konkurencē.

Iepriekš Vaičule četrreiz startēja divreiz garākā distancē, labāko rezultātu sasniedzot pirms diviem un sešiem gadiem, kad viņa ieņēma 10. vietu.

“Esmu sajūsmināta startēt šajā distancē šādās sacensībās. Parasti tā ir prioritāte numur divi, jo 200 metrus iznāk skriet pēc 400 metriem, un tas jau ir uz noguruma fona. Tāpēc šeit es varu pamērīt maksimumu. Un šis rezultāts bija apmēram tāds, kādu mēs iedomājāmies, par startu saka Vaičule. “Protams, vienmēr izmantoju labu stadionu, labu atmosfēru – emocijas ir mana stiprā puse. Es vienmēr ceru uz mazo brīnumiņu, kas paspruks ārā. Šis bija priekšskrējiens, rezultāts apmierina, un jāgatavojas vakaram.”

“Ļoti labs segums. Arī iesildīšanās stadionā ir ļoti labs segums. Esmu jau ieskrējusies pa šīm dienām un paspējusi daudz patrenēties. Man jāpaskatās video, lai es varētu atsaukt atmiņā skrējienu un pateikt ko vairāk, jo 200 metri ir kā sprādziens – vienkārši ej un dari. Šķiet, ka viss izdevās labi, bet ne izcili,” sacensības komentē sprintere. 

Gunta stāsta, ka 200 metros īsti pietaupīties nav iespējams, lai varētu teikt, ka ir atstāta kāda rezerve pusfinālam. Tomēr beigās viņa ir sākusi finišēt, vēl vajadzēja skriet piecus metrus tālāk.

Pamatojot distances izvēli startam, jo kvalificējusies Vaičule bija gan 200 metriem, gan savai “tradicionālajai” 400 metru distancei, viņa skaidro, ka 400 metrus neskrēja, jo zināja, ka abas disciplīnas viņai skriet nevajag.

“Man mazliet sāp Ahilleja cīpsla, un tā ir jāpasaudzē. Ir pats sezonas sākums. Izšķirties starp abām disciplīnām man palīdzēja olimpiskais rangs. 200 metros es tajā šobrīd esmu augstāk. Tāpēc tas bija likumsakarīgi. Turklāt iekšēji jūtu, ka arī 200 metros manī “sēž” potenciāls,” smejas Gunta.

“Vakarā jāskrien ar vēl lielāku pārliecību, jāsaliek viss kopā – starts, līkums, izeja no līknes, solis. Tagad jāsatiek treneris, fizioterapeits. Naktī bija slikts miegs, un jācer, ka pa dienu pagulēšu,” par gatavošanos vakaram saka sprintere.

“Gribētu noskriet pusfinālu personiskā rekorda robežās (Guntas rekords ir 22,94 sekundes). Man ir prieks, ka jau esmu pusfinālā. Līdz ar to ceru, ka būs arī papildu punkti olimpiskajam rangam. Ir maksimāli svarīgi “paņemt” maksimāli iespējamos punktus. Tagad,” Vaičule saka par mērķiem vakara sesijai.