Eiropas U23 čempionāts, noslēgums

Andris Staģis, Statistiķis, 17/07/2023 16:00
Foto: Sona Maleterova | European Athletics

Valters Kreišs ceturtais, divkārt labojot personīgo rekordu.

Četras dienas Eiropas un arī Latvijas vieglatlētu draugu skati un domas bija pievērstas Somijas pilsētai Espoo, kur notika U23 vecuma grupas čempionāts. Latvijas vieglatlēti sāka un arī pabeidza šo čempionātu cerīgi un daudzsološi. Pirmajā dienā iepriecināja skrējēja Invida Mauriņa ar jaunu personīgo rekordu 800m – 2:04,93. Dienu vēlāk finālskrējienā viņa ierindojās astotajā vietā. Sestdien ar jaunu personīgo rekordu un piekto vietu mūs priecēja trīssoļlēcējs Sandis Dzenītis – 16.00m. Svētdien Valters Kreišs  atnesa mums priecīgu un daudzsološu veiksmi ar ceturto vietu kārtslēkšanā un pat divkārt labotu personīgo rekordu. Valters ar pirmajiem mēģinājumiem veica augstumus 5.20m un 5.35m. Abi personīgie rekordi tika laboti veiksmīgajos otrajos mēģinājumos – vispirms 5.50m un pēc tam arī 5.60m.

Valteru pārspēja tikai trīs kārtslēcēji: Eiropas čempions Juha Allasāri (Somija) – 5.71m, Robins Emigs (Francija) un Pals Haugens Lillafoss (Norvēģija) – abi 5.66m. Valters ir otrais, bet visveiksmīgāk Eiropas (U23) čempionātos startējušais kārtslēcējs. 2011. gada 9. vietā bija Paulam Pujātam – 5.30m, bet divus gadus vēlāk  viņam 17. vietā (5.20m). Latvijas visu laiku labāko kārtslēcēju rangā Valters arī ir ceturtais – aiz Aleksandra Obižajeva (5.80m), Mareka Ārenta un Paula Pujāta (abi 5.70m).

Patīkami bija apzināties, ka čempionātā visi trīs  personīgos rekordus sasniegušie – Invida Mauriņa, Sandis Dzenītis un Valters Kreišs ir mūsu vieglatlētikas cerības. Jāvēl  viņiem rezultātu progress arī turpmāk.

Andris Staģis