Kalendārajā e-konferencē prezentēts 2021. gada sacensību kalendārs

Ieva Misāne, 05/11/2020 10:00
Guntis Bērziņš

4. novembrī notika Latvijas Vieglatlētikas savienības Kalendārā konference. Ņemot vērā valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, kā arī labo prakses piemēru no Eiropas un Pasaules vieglatlētikas asociācijas, pasākums notika attālināti, piedaloties vairāk nekā 80 dalībniekiem.

Pasākuma ievaddaļā Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš uzrunāja tiešsaistes dalībniekus, norādot uz izaicinājumiem, ar kuriem ikdienā saskaras ikviens sacensību organizators, sportists un treneris. “Sacensības ir mūsu organizācijas pamatu pamats – gan organizēšana, gan mūsu sportistu dalība tajās. 2020. gads ieies sporta vēsturē kā ļoti sarežģīts un izaicinājumiem bagāts. Ceru, ka nākamajā gadā varēsim atgriezties mūsu ierastajā sacensību ritmā.”

Turpinājumā sacensību direktors Lauris Madžuls informēja par 2020. gadā notikušajām sacensībām, kur piedalījās gandrīz 10000 dalībnieku. Runājot par nākamo gadu, plānoti vairāki papildinājumi sacensību organizēšanā – nedaudz mainīta U14 grupu atlases kārtība Latvijas čempionātam telpās, vairāku vecuma grupu čempionātos mainītas disciplīnas, pielāgojoties Baltijas un Eiropas čempionātu disciplīnām. Tāpat nākamgad paredzētas jaunas sacensības – Baltijas U20 komandu čempionāts telpās, Latvijas čempionāts stafetēs (U16, U18, U20), Latvijas skolu krosa čempionāts un Baltijas komandu čempionāts krosā.

Savukārt Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs informēja par nākamā gada 23 izlases sacensībām un atlases kritērijiem. Ņemot vērā Covid-19 izplatību, Eiropas un pasaules vieglatlētikas asociācijas cieši sadarbojas ar sacensību organizatoriem ar mērķi radīt drošus sacensību apstākļus visiem iesaistītajiem, vienlaikus norādot, ka nacionālās federācijas aicinātas īpaši izvērtēt plānotos komandas sastāvus.

Kā jaunums tika prezentēta sportistu licenču un sacensību dalības maksu iegādes kārtība, kas turpmāk notiks athletics.lv sistēmā, kur vienuviet būs iespēja pasūtīt dalībnieku licences, saņemt rēķinus un veikt norēķinus.

Vieglatlētikas savienība rūpīgi seko līdzi valstī noteiktajiem ierobežojumiem, kas attiecas uz sporta treniņu un pasākumu organizēšanu. Atbilstoši reaģējot uz dažādām izmaiņām, izvērtējam apstākļus drošai sacensību norisei, vienlaikus domājot par sacensību kalendāra alternatīvajiem plāniem.  

2021. gada sacensību kalendārs pieejams ziņas pielikumā.