Kalendārajā konferencē prezentēts 2020. gada sacensību kalendārs un atlases kritēriji izlases sacensībām

LVS, 06/11/2019 19:00

6. novembrī Rīgas Motormuzejā notika Latvijas Vieglatlētikas savienības ikgadējā Kalendārajā konference.

Pasākuma ievaddaļā Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš uzrunāja vairāk nekā 130 klātesošos, iepazīstinot ar svarīgākajam aktualitātēm – iespējamo Eiropas jauniešu čempionāta rīkošanu Rīgā 2024. gadā un Eiropas komandu čempionāta rīkošanu Valmierā 2021. gadā. Tāpat aktuāla tēma ir valsts prioritārie sporta veidi.  Gaidām Izglītības un zinātnes ministrijas izveidotās darba grupas provizorisko valsts atbalsta apmēru vieglatlētikai kā vienam no prioritārajiem sporta veidiem. Izmaiņas nākamā gada budžetu vēl neskars, bet jaunie nosacījumi varētu stāties spēkā 2021. gadā. Tāpat notiek cieša sadarbība ar Latvijas Olimpisko vienību un Latvijas Olimpisko komiteju, lai nodrošinātu pēc iespējas labākus apstākļus Latvijas vieglatlētiem, gatavojoties Eiropas, Pasaules čempionātiem un Olimpiskajām spēlēm. Prezidents akcentēja vajadzību attīstīt tiesnešu attīstības programmu ar mērķi uzlabot sacensību organizēšanas un tiesāšanas kvalitāti.

Turpinājumā sacensību direktors Lauris Madžuls informēja par 2019. gadā Latvijā organizētajām sacensībām un prezentēja 2020. gada sacensību kalendāru. Savukārt sporta direktors Kaspars Gabaliņš-Briška informēja par nākamā gada izlases sacensību atlases kritērijiem.

Konferences noslēgumā VSIA “Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions”” valdes loceklis Guntis Zālītis iepazīstināja ar projektu «Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē» 2017. – 2022. gadam. Tika prezentēts projekta attīstības plāns, norādot, ka 2020. gadā paredzēts pabeigt centrālo sporta laukumu un vieglatlētikas treniņu laukumu, bet 2022. gadā – vieglatlētikas manēžu.

Dienas otrajā pusē notika treneru seminārs “Vispārējā fiziskā sagatavotība daudzcīņā”, kur tika prezentēta sprinta treniņu laika fiksēšanas iekārta xTimer. Antidopinga biroja pārstāvis Emīls Sevastjanovs uzstājās ar prezentāciju par antidopinga aktualitātēm. Īpaši tika gaidīts semināra viesis. Sidnejas Olimpiskais čempions desmitcīņā Erki Nols dalījās ar savu sportista karjeras laikā gūto pieredzi par treniņu metodiku un tehniskajām niansēm.

2020. gada sacensību kalendārs pieejams ŠEIT.