Līna Mūze iekļauta Eiropas komandas sastāvā dalībai sacensībās “Eiropa pret Ameriku”

LVS, 28/08/2019 11:00

9. un 10. septembrī Minskā notiks aizraujošas sacensības starp Eiropas un Amerikas vieglatlētiem. Eiropas izlasē kā vienīgā Latvijas sportiste iekļauta šķēpmetēja Līna Mūze, kurai sacensības notiks 9. septembra vakarā.  

Sacensību formāts nosaka, ka katrā disciplīna piedalīsies četri sportisti no katra kontinenta.

No kaimiņvalstīm sacensībās piedalīsies divi Lietuvas sportisti – šķēpmetējs Edis Matusevičius un trīssoļlēcēja Diana Zagainova un Eiropas līderis šķēpmešanā – igaunis Magnus Kirts.

Ielūgumu piedalīties sacensības saņēma arī Latvijas rekordiste vesera mešanā Laura Igaune, kura sacensībās nestartēs, lai turpinātu gatavoties Pasaules čempionātam Dohā.

Eiropas Vieglatlētikas asociācijas prezidents Sveins Arne Hansens: “Mēs esam priecīgi paziņot, ka pirmo reizi kopš 60. gadiem rīkojam šādu sacensību formātu. Programmā iekļautas skriešanas disciplīnas līdz 3000m (izņemot 4x400m stafeti), visas mešanas un lēkšanas disciplīnas, kā arī 4x100m stafete. Papildus tam būs jauktā stafete, jo Olimpisko spēļu programmā Japānā 2020. gadā paredzēta jauktā 4x400m stafete. Turklāt liels prieks par to, ka tik daudzi Eiropas labākie vieglatlēti ir apstiprinājuši savu dalību, lai aizstāvētu Eiropas godu šajā mačā. Abu komandu sastāvā ir pasaules līmeņa sportisti, tāpēc ticu, ka sacensības būs aizraujošas kā sportistiem, tā skatītājiem.”

Sacensības notiks atjaunotajā Minskas Dinamo stadionā, kas tika atvērts 2018. gada jūnijā un kura kapacitāte ir 22 tūkstoši skatītāju.

Eiropas komandas sastāvs – šeit
ASV komandas sastāvs – šeit