"Ziemassvētku kauss" Ventspilī

Andris Staģis, Statistiķis, 19/12/2016 16:53

Līgai Vecbērzai un Kristīnei Blaževičai jauni personiskie rekordi.

Svētdien Ventspils OC vieglatlētikas manēžā notika gada nogales tradicionālās jauno vieglatlētu sacensības „Ziemassvētku kauss”. Sacensībās piedalās jauniešu un junioru vecuma grupu vieglatlēti. Sacensības notika 32 disciplīnās un šoreiz tās bija arī starptautiskas – piedaloties Lietuvas un Polijas jaunajiem atlētiem. Viesi pat izcīnija piecas uzvaras.

Mūsu jaunajiem vieglatlētiem šīs sacensības bija vienas no pirmajām jaunajā 2016./2017.g. telpu sezonā. Varbūt manēžas skrejceliņa īpatnību dēļ ne visās disciplīnās tika sasniegti ļoti augstvērtīgi rezultāti – visa sezona vēl priekšā.

Tomēr pāris sasniegumu ir vērts atzīmēt. Dubultuzvaras svinēja
Līga Vecbērza (SB”Roja”) – 60 m sprintā ar jaunu perosnisko rekordu – 7,67 sek. un cerīgu rezultātu tāllēkšanā – 5,66 m. Vēl veiksmīgāka bija jūrmalniece Kristīne Blaževiča. Viņai divas uzvaras un abas ar jauniem personiskiem rekordiem: 60 m (7,77 sek.) un tāllēkšanā (6,01 m). Starp citu Kristīne kļuvusi par 54.tāllēcēju Latvijā (kopš 1961.g.), kura lēkusi tālāk nekā sešu metru atzīme. Var tikai piebilst, ka Kristīnes mamma Jeļena Blaževiča šajā Latvijas labāko tāllēcēju rangā ir kā septītā ar rezultātu 6,62 m.

Andris Staģis