Ikauniece-Admidiņa 14. vietā pēc augstlēkšanas Rio

LVS, 12/08/2016 22:57
ReutersLETA

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs šodien sākas sacensības vieglatlētikā. Pērnā gada Latvijas labākā sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa sāka ar 100m barjerskrējienu, kur bija astotā ātrāka. Pēc augstlēkšanas mūsējā ieņem 14. vietu.

Pirms septiņcīņas sacensībām kā galvenās favorītes kotējās Džesika Enisa-Hila (Lielbritānija), Brianna Teisena-Ītone (Kanāda) un Ketrīna Džonsone-Tompsone (Lielbritānija), savukārt pagājušā gada pasaules bronzas medaļniece Laura Ikauniece-Admidiņa pozicionējās 4.-5. vietā. Rio septiņcīņā piedalās 30 sportistes.

100m/b otrajā skrējienā mūsu Laura Ikauniece-Admidiņa bija ātrākā, uzrādīja 13.33 sekundes, no personiskā rekorda atpaliekot par 0.26 sekundēm. Jāņem vērā, ka sacensības notiek lietainā laikā, līdz ne visas sportistes rāda savu labāko sniegumu. Pirmajā un trešajā skrējienā sportistes bija lēnākas, savukārt ceturtajā skrējienā septiņas sportistes noformēja labāku laiku nekā latviete. Līdz ar to pēc pirmās disciplīnas jūrmalniece atrodas 8. vietā, savukārt līdere ir Londonas spēļu čempione Džesika Enisa-Hila.

Augstlēkšana sektorā Latvijas sportiste pirmos trīs augstumus (1.68, 1.71, 1.74m) pārvarēja tikai ar otro mēģinājumu. Iespējams, ka salīdzinoši nepārliecinošajā sniegumā sava loma ir kājas savainojumam, kas liek mainīt lēkšanas tehniku. 1.77m augstumu latviete iekaroja ar trešo mēģinājumu, savukārt 1.80 nepadevās. Atgādinām, ka mūsu sportistes sezonas labākais rezultāts augstlēkšanā ir 1.83m, savukārt pērnā gada pasaules čempionātā palika pie 1.77 un galu galā ieguva bronzas godalgu. 1.86m augstumu šodien pārvarēja astoņas septiņcīņnieces! Kā jau bija gaidāms, augstlēkšanā par pirmo vietu cīnījās Nafisatū Tiama (Beļģija) un britu sportiste Ketrīna Džonsone-Tompsone. Pēc pirmajām divām disciplīnām
 Laura Ikauniece-Admidiņa atrodas 14. pozīcijā.

Kā ierasts, pēc otrās disciplīnas jau sāk iezīmēties sacensību potenciālās veiksminieces. Septiņcīņas turpinājumā būs lodes grūšana un 200m skrējiens.

www.sportacentrs.com