Paulam Pujātam - 12. vieta debijas Olimpiskajās spēlēs

LVS, 16/08/2016 16:50
AP/Scanpix

Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs vieglatlētikas stadionā kārtslēkšanas sacensību finālā mūsu Pauls Pujāts netika galā ar sākuma augstumu (5.50 metriem) un savā olimpisko spēļu debijā finišēja 12. vietā.

Kvalifikācijas sacensībās aizvakar piedalījās 32 sportisti un 12 labāko vidū ar rezultātu 5.60 metri iekļuva arī latvietis Pauls Pujāts. Otrs mūsu pārstāvis Mareks Ārents pārlēca 5.45 metrus un ieņēma 16.-20. vietu.

Riodežaneiro olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensību vakara sesija sākās ar pamatīgu lietusgāzi, kas kārtslēkšanas finālam lika sākties ap plkst.03:50 pēc Latvijas laika - vairāk nekā stundu vēlāk salīdzinājumā ar plānoto laiku. Lai gan lietus rimās, skrejceļi bija slapji.

Finālā latiņa vispirms tika novietota 5.50 metru augstumā (kvalifikācijā daudz labākos apstākļos kārtslēcēji sāka ar 5.30 metriem), ko mēģināja pārvarēt 10 no 12 finālistiem, kamēr Londonas olimpisko spēļu čempions un pasaules rekordists Reno Lavilenī drosmīgi izvēlējās sākt ar 5.75 metriem, kamēr brazīlietis Tjagu Brazs Da Silva - ar 5.65 metriem.

Diemžēl Pujāts nevienā no trim pieejamajiem mēģinājumiem 5.50 metru augstumā novietoto latiņu nepārvarēja un finālu pabeidza bez rezultāta. Visi pārējie deviņi finālisti, kuri sāka ar 5.50 metriem, ar šo augstumu tika galā (un tikai diviem kārtslēcējiem bija nepieciešami visi trīs piegājieni), tāpat bez rezultāta nepalika Da Silva un Lavilenī, kuri sāka ar lielākiem augstumiem. Tādējādi Pujāts olimpiskajā debijā izcīnīja 12. vietu.

www.sportacentrs.com