Latvijā viesosies viens no pasaulē labākajiem tāllēcējiem Roberts Emijans

LVS, 30/05/2016 11:17
Roberts Emijans

31. maijā Pasaules vicečempions tāllēkšanā Roberts Emijans būs Latvijā, lai apmeklētu starptautiskās vieglatlētikas sacensības “Rīgas Kausi”, kā arī tiktos ar galvaspilsētas vadošajām amatpersonām.

Roberts Emijans (dzimis 1965. gada 16. februārī Armēnijā) ir viens no visu laiku labākajiem tāllēcējiem pasaulē. Viņa rezultāts 8.86m ir pasaulē visu laiku ceturtais labākais rezultāts. Rezultāts sasniegts 1987. gada maijā un joprojām ir nepārspēts Eiropas rekords.

Tāllēcēja nozīmīgākais sasniegums sportā ir sudraba medaļa Pasaules čempionātā 1987. gadā Romā. Savā medaļu kolekcijā Roberts Emijans var lepoties ar zelta medaļu Eiropas čempionātā. Tāpat sportists ir divkārtējs Eiropas čempions telpās un divkārt ieguvis trešās vietas. Par godu slavenajam atlētam ik gadu Armēnijā notiek tāllēkšanas sacensības “Emijana kauss”.

Roberts Emijans ir piedalījies sacensībās Rīgā. Ar 8.04 m tālu lēcienu viņš izcīnīja uzvaru PSRS junioru čempionātā.

Starptautiskās sacensības “Rīgas kausi” apmeklēs divi Eiropas Vieglatlētikas asociācijas valdes locekļi – Grieķijas Vieglatlētikas federācijas viceprezidents Panagiotis Dimakos un Igaunijas Vieglatlētikas federācijas prezidents Ēriks Teigamagi.