20 komandas piedalīsies Bērnu vieglatlētikas festivāla sezonas finālā

LVS, 06/02/2019 17:00

2019. gads sācies ar “Bērnu vieglatlētikas” festivāla posmiem piecās Latvijas pilsētās – Rīgā, Bauskā, Liepājā, Ogrē un Daugavpilī, kur kopumā iesaistījās vairāk nekā 650 bērnu no visiem reģioniem.

Lai gan festivāla nolikums paredz, ka iespēju piedalīties finālposmā iegūst katra reģiona pirmās trīs komandas, tomēr Vieglatētikas savienība, novērtējot skolēnu un pedagogu atsaucību, aicina finālposmā 15. maijā piedalīties katra posma četras labākās komandas.

Bērnu vieglatlētikas festivāla finālisti:
Siguldas pilsētas vidusskola
Ogres 1.vidusskola
Gulbenes sākumskola
Ādažu vidusskola
Dagdas vidusskola
Jēkabpils 3.vidusskola
Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija
Daugavpils Centra vidusskola
O.Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskola
Rīgas 34. vidusskola
Rīgas Ziepniekkalna sākumskola - 2.komanda
Rīgas 31. vidusskola
Saldus vidusskola
Grobiņas sākumskola
Ventspils 4.vidusskola
Priekules vidusskola
Jelgavas 4.vidusskola
Bauskas sākumskolas 1.komanda
Aizkraukles novada vidusskola
Jelgavas Tehnoloģijas vidusskola

Programmu “Bērnu vieglatlētika” kopš pagājušā gada Latvijā īsteno Latvijas Vieglatlētikas savienība kopā ar uzņēmumu “Maxima Latvija” un Latvijas Sporta federāciju padomi. Līdz šim organizēti gan aizraujoši sporta festivāli bērniem, gan izglītojoši semināri pedagogiem, un arī šogad turpināsies darbs pie tā, lai programmu padarītu vēl pieejamāku un populārāku visās Latvijas mācību iestādēs.

Programmas ietvaros tika padomāts par nepieciešamo zināšanu un iemaņu nodrošināšanu pedagogiem, kas jauno treniņu programmu tālāk mācīs bērniem. “2018. gadā visos Latvijas reģionos sarīkojām seminārus sporta pedagogiem un treneriem par “Bērnu vieglatlētikas” programmu. Vairāk nekā 250  treneru izrādīja interesi un izmantoja iespēju gūt jaunas iemaņas un zināšanas, ko varēs pielietot un pilnveidot programmas ietvaros. Ņemot vērā treneru atsaucību, plānojam arī šogad martā rīkot seminārus, piesaistot starptautisku programmas lektoru no ārzemēm,” informē LVS ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

“Uzņēmums “Maxima Latvija” iestājas par veselām un aktīvām ģimenēm, tāpēc aktīvi iesaistāmies Latvijas sporta nozarē, lai veicinātu bērnu un jauniešu sporta attīstību un popularizētu sportu un tā pozitīvo ietekmi uz bērna attīstību un veselību. Programma “Bērnu vieglatlētika” ir starptautiski sevi pierādījusi, un arī mūsu bērni to ir pelnījuši – mācīties iemīlēt sportu un vieglatlētiku daudz inovatīvākā un interesantākā veidā,” stāsta SIA “Maxima Latvija” Korporatīvo attiecību vadītājs Jānis Vanags.