15. maijā Rīgā notiks programmas ''Bērnu vieglatlētika” festivāla fināls

LVS, 09/05/2019 09:40

Trešdien, 15. maijā, plkst. 11.00 notiks programmas “Bērnu vieglatlētika” festivāla fināls Elektrum Olimpiskajā centrā, kurā pulcēsies bērni no visiem Latvijas novadiem. 200 otro klašu skolēni sporta svētku ietvaros piedalīsies dažādās vieglatlētikas disciplīnās, lai cīnītos par sportiskākās komandas titulu un lieliskām balvām.

Programmas ''Bērnu vieglatlētika” festivāla fināls ir sporta svētki bērniem, kas pulcēs vairāk nekā 200 otrās klases skolēnus, kā arī viņu skolotājus, trenerus un atbalstītājus no visas Latvijas. Rīgā satiksies komandas no Siguldas, Ogres, Gulbenes, Ādažiem, Rīgas, Dagdas, Jēkabpils, Rēzeknes,  Daugavpils, Saldus, Grobiņas, Ventspils, Priekules, Jelgavas, Bauskas un Aizkraukles.

Ar finālu Rīgā tiks noslēgta Latvijas Vieglatlētikas savienības īstenotās programmas ''Bērnu vieglatlētikas” pirmā sezona, kuras ieviešanu Latvijā atbalsta uzņēmums “Maxima Latvija” un Latvijas Sporta federāciju padome. Programmu “Bērnu vieglatlētika” apgūst jau aptuveni 13 miljoni bērnu vairāk nekā 130 pasaules valstīs, un 2018. gadā tā tika ieviesta arī Latvijā. Programmas mērķis ir bērniem saistošā veidā ar īpaša inventāra palīdzību jau agrā vecumā iemācīt pareizus kustību pamatus. Tās ietvaros šī gada sākumā norisinājās pieci reģionālie sacensību posmi, un četras labākās komandas no katra reģiona tagad savus spēkus rādīs festivāla finālā Rīgā.

Programmas "Bērnu vieglatlētika" festivāla finālu atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.