Jelgavas nakts pusmaratonā startē vairāk kā četri tūkstoši dalībnieku

LVS, 27/07/2016 11:02

Ar rekordlielu dalībnieku skaitu noslēdzies skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija ceturtais posms. No naksnīgajām Jelgavas ielām, kurās atradās 9 dažādi kultūras punkti dalībnieku un līdzjutēju uzmundrināšanai un izklaidēšanai, finišā ar ātrākajiem pusmaratona rezultātiem atgriezās Dmitrijs Serjogins (1:07:20) un Lelde Neimande (1:23:36).

Šis bija jau trešais gads, kad notiek Zemgalē lielākais un valstī vienīgais nakts skrējiens šosejā. Šogad  Jelgavas nakts pusmaratons ieiet vēsturē ar rekordlielu dalībnieku skaitu – uz starta izgāja vairāk kā četri tūkstoši skrējēju, kas ir ne vien lielākais reģistrēto dalībnieku skaits salīdzinoši ar iepriekšējiem gadiem, bet arī apjomīgākais starp visiem seriāla posmiem.

Sacensību garākajā
21km  distancē, kura varēja baudīt īsti naksnīgu skrējienu, vīriešu konkurencē 17 sekundes pēc uzvarētāja ieradās Jānis Višķers (1:07:37), bet godalgoto vīru trijnieku noslēdza Kristaps Bērziņs (1:10:08).  Savukārt starp sievietēm otro labāko rezultātu uzrādīja olimpiskā normatīva īpašniece Anita Kažemāka  (1:23:53), bet trešo - Zanda Ulanova (1:25:45).

Savukārt no dalībniekiem, kuri veica 2 trases apļus jeb 10 kilometru garu distanci,  visveiksmīgākais izrādījās Reinis Hartmanis (0:32:29) un Guna Ģērmane (0:39:39). Taču 5 kilometru tautas skrējienā par uzvarētājiem kļuva Uģis Jocis, kurš distanci veica nepilnās 16 minūtēs, un Līga Jansone, kurai uzvarētājas goda iegūšana aizņēma vien 19 minūtes.

Lai gan starts skrējienam tika dots vēlu vakarā, īsi pēc pulksten 22, dalībnieki, līdzjūtēji un pilsētas viesi baudīja sportisko atmosfēru uz Pasta salas visas dienas garumā - vērojot ūdens motociklu un ūdens turbīnu paraugdemonstrējumus, Sportland redrifta čempionātu, iesaistoties dažādās pasākuma sponsoru aktivitātēs, klausoties dzīvo mūziku visa vakara garumā, kā arī atbalstot pasākuma jaunākos dalībniekus nu jau tradicionālajā Bērnu skrējienā. Taču pēc tā pasākuma mierīgā un relaksējošā atmosfēra sāka pārtapt par arvien lielāku kņadu - pa Pasta salu tika skrieti iesildīšanās apļi, starta gatavībā tika noregulēti pulsometri un skriešanas mobilās aplikācijas. Tuvojoties skrējiena kulminācijai, tūkstošiem dalībnieku un līdzjutēju devās uz startu pār Mītavas tiltu, kas ir vienīgais šāda veida tilts Baltijas valstīs, un tas bija skaidrs priekšvēstnesis tam, ka arvien vairāk tuvojas starta šāviena mirklis. Tūkstošiem cilvēku starta mirkli vēl īpašāku padarīja Jelgavas pilsētas Domes priekšsēdētāja uzruna un salūts. Skrējiens pa naksnīgo pilsētu bija īsts baudījums acīm, kājām un ausīm. Patīkams vēsums, enerģiska mūzika un gaismu un krāsu šovi 9 uzmundrinājuma punktos trasē bija tie elementi, kas daudziem dalībniekiem šo vakaru padarīja par emocijām bagātāko šajā vasarā. Dalībnieki varēja baudīt arī ekskluzīvu iespēju - izskriet cauri Jelgavas pils pagalmam, kurā tos priecēja gaismēnu teātris un mūzika. Pasākuma noslēgumā dalībniekus priecēja grupa “Pienvedēja piedzīvojumi”.

Saistībā ar neplānoti lielo dalībnieku skaitu, organizatori atvainojas par sagādātajām neērtībām dalībniekiem – ikviens, kurš saņēma pagaidu medaļu, to varēs apmainīt pret oficiālo Jelgavas nakts pusmaratona medaļu kādā no nākamajiem Bigbank Skrien Latvija posmiem vai Sportland veikalos. Sīkāka informācija sekos mājas lapā
 www.bigbankskrienlatvija.lv

Vairāk informācijas un Jelgavas nakts pusmaratona rezultāti - bigbankskrienlatvija.lv