Veiksmīgi noslēdzies nakts skrējiens "Zilonis tumsā"

LVS, 10/06/2016 10:14

Šī gada 4.–5. jūnijā Kuldīgas novada Rendas pagastā, Ziloņa (Dziloņa) ezera apkārtnē, notika nakts skrējiens “Zilonis tumsā”.

Sacensību centrs bija kempingā “Usmas meķi”.  Sportistiem bija iespēja startēt četrās dažāda garuma distancēs, bet garākajā no tām – 63 km – tika  noskaidroti  Latvijas Vieglatlētikas savienības  (LVS) rīkotā Latvijas čempionāta ultragarajos skrējienos 3. posma uzvarētāji.  Sieviešu grupā uzvarēja Sigita Vāce, otro vietu izcīnīja Evija Vate, bet trešo – Jūlija Kuzņecova. Savukārt vīriešu grupā uzvarēja Andris Ronimoiss, otro vietu izcīnīja Andis Rumbenieks, bet trešo – Didzis Glušņevs.

Sportisti  sacentās nedaudz ekstremālos apstākļos – tumsa, nezināms apvidus, maksimāli dažādi trases segumi – meža ceļi, aizaugušas  un ciņainas meža takas, smilšainas stigas, grantēti koplietošanas ceļi, vietumis arī pa kādam purviņam. Tas viss kopā nodrošināja patīkamu pēcgaršu finišā un apziņu, ka ir izdarīts labs darbiņš it sevišķi tiem, kam šāds ultramaratons bija dzīvē pirmais. Lai sacensības varētu veiksmīgi notikt, lielu atbalstu sniedza Latvijas Vieglatlētikas savienība, Joma, Coca Cola, Sunto, SiS, Sporta laboratorija, Varta un Laima. Bet organizatoriem kā “trešā roka” bija kempinga “Usmas meķi” darbīgais kolektīvs.

Detalizēti sacensību rezultāti: http://cet.lv/images/ZT/ZT-2016/ZT2016-rezultati-pdf.pdf