Jau šonedēļ Valmierā sacentīsies Baltijas spēcīgākie vieglatlēti

LVS, 09/06/2016 10:40
Latvijas līdere 100m sprintā Sindija Bukša
Raivo Sarelainens

Piektdien un sestdien Valmierā Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā. Sacensībās par Prezidenta kausiem cīnīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vieglatlētikas izlašu sportisti un Baltkrievijas atlēti.

Valmieras pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Baiks Prezidenta balvas preses konferencē norādīja: "Valmiera ir ļoti sportiska pilsēta, mīlam sportu. Esam gatavi rīkot daudz šāda veida pasākumu. Valsts prezidenta kauss ir viens no mūsu zīmoliem. Šogad esam paši sevi pasludinājuši par Latvijas sporta galvaspilsētu. Pēc šiem mačiem Valmierā notiks arī Latvijas Olimpiāde un desmitais Valmieras maratons. Aicinu visus apmeklēt Valsts Prezidenta balvu klātienē."

Latvijas vieglatlētikas izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs atklāja ka Latvijas komanda sapulcējusi gandrīz visus labākos sportistus: "Šogad Latvijas izlase ir spēcīgākajā sastāvā un gandrīz kā ASV basketbolisti varam saukt mūs par dream team. Šie ir komandas mači, un sportistiem jādomā vispirms par izlases sniegumu un tikai pēc tam par personisko. Cīnīsimies ar lietuviešiem un igauņiem par savu vietu Baltijā. Jāņa Daliņa stadionā var uzrādīt augstvērtīgus rezultātus. Esmu nedaudz izbrīnīts, ka izdevies savākt visus labākos."

Latvijas izlases vadošie sportisti Prezidenta balvā būs pasaules līdere šķēpmešanā Madara Palameika, tāllēcēji Elvijs Misāns un Jānis Leitis, šķēpmetējs Rolands Štrobinders, kā arī tāllēcējas Māra Grīva un Aiga Grabuste. Diemžēl neilgi pirms sacensībām dalību veselības problēmu dēļ nācās atsaukt Sintai Ozoliņai.

Tāllēcējs Elvijs Misāns uzsver: "Esam gatavi parādīt visu labāko. Papildu atmosfēru dos tas, ka sacensības notiks Valmierā. Daudziem Jāņa Daliņa stadions ir tuvs, arī man. Tur ir unikāla atmosfēra". Misāns aizvadītajā nedēļā uzrādīja personīgo rekordu trīssoļlēkšanā, pietuvojoties Olimpisko spēļu normatīvam. Valmierā tāllēcējs centīsies šo normatīvu sasniegt.

Spēcīgā sastāvā uz Valmieru dosies Igaunijas vieglatlētikas izlase, kuru pārstāvēs Olimpiskais čempions diska mešanā Gerds Kanters, kuram konkurenci sastādīs tautietis Martins Kupers. Tāpat Valmierā šķēpu metīs pērnā gada Prezidenta kausa ieguvējs Tanels Lānme un viņa komandas biedrs Magnus Kirts. Favorīte sieviešu vesera mešanā būs Prezidenta balvas rekordiste Kati Ojalu.

Lietuvas izlases rindās būs vērojams Baltijas ātrākais cilvēks, sprinteris Ritis Sakalausks. Tā pat Lietuvas komandu pārstāvēs Olimpisko spēļu sudraba medaļniece daudzcīņā Austra Skujīte un aizpagājušā gada Prezidenta balvas ieguvēja diska metēja Zinaida Sendruīte.

No Baltkrievijas sportistiem uz uzvaru individuālajā vērtējumā pretendēs aktuālā Pasaules čempione 800 metru skrējienā Marija Arzamasava.

TIEŠRAIDE -- sportacentrs.com  TV un mobilajā televīzijā LMT Straume

Dalībnieku sastāvs - ŠEIT