Iznākusi kreklu kolekcija par godu šķēpa metējam Jānim Lūsim

LVS, 27/02/2015 18:49

Vieglatlētikas savienība sadarbībā ar sporta zīmolu JOMA SPORT izveidojusi Zelta kolekciju, kurā tiks ietverti īpaši krekli par godu kādam cilvēkam. Pirmais Zelta kolekcijas krekls ir par godu leģendārajam šķēpa metējam Jānim Lūsim.

Latvijas Vieglatlētikas savienības noslēguma pasākumā 9. janvārī tika prezentēti un pasniegti krekli Jānim Lūsim, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidentam Guntim Zālītim un JOMA pārstāvniecības Latvijā vadītājai Anastasijai Kučinskai. Savukārt kolekcijas ceturtais krekls tika izsolīts, un to savā īpašumā ar Jāņa Lūša parakstu ieguva savienības viceprezidents Ints Pujāts.

Savienības prezidents Guntis Zālītis pauž gandarījumu par uzsākto projektu un plāno to izvērst starptautiskā mērogā: “Jāņa Lūša uzņemšana Starptautiskās Vieglatlētikas asociācijas Slavas zālē ir unikāls notikums Latvijas vieglatlētikā. Šim notikumam par godu nolēmām ar mūsu sadarbības partneri izstrādāt šo kolekciju, lai Jāņa Lūša nozīmīgo devumu Latvijas vieglatlētikai piemin vēl šodien. Esam nolēmuši šo projektu attīstīt gan Eiropas, gan pasaules līmenī, sadarbojoties ar citām valstu federācijām un galvenokārt ar Jāņa Lūša faniem visā pasaulē.”

“Zelta kolekciju ir augstvērtīgi novērtējuši JOMA SPORT vadītāji Spānijā,” stāsta Anastasija Kučinska. “Ideja par zelta kolekciju radās ļoti ātri, jo mēs visi ticam, ka šis ir viens no veidiem, kā cilvēkiem likt atcerēties 20. gadsimta izcilāko Latvijas sportistu – Jāni Lūsi. Daļa no ienākumiem tiks ziedoti Jānim Lūsim un daļa - bērnu labdarībai.”

Kreklu skaits ir ierobežots, jo šādi ir tikai 50 krekli. Viena krekla cena ir Jāņa Lūša Olimpiskās zelta medaļas šķēpa metiena vērtība jeb 90 eiro un 10 centri. Kreklu ir iespējams iegādāties JOMA sporta veikalā, kā arī ir iespējams veikt pasūtījumu Latvijas Vieglatlētikas savienībā.