Latvijas Vieglatlētikas savienība kopā ar Baltijas valstu vieglatlētikas savienībām pauž atbalstu Ukrainai

Rebeka Ozolniece, 24/02/2022 18:00

“2022. gada 24. februāra rītā uzsāktais Krievijas Federācijas plaša mēroga militārais iebrukums Ukrainā (kurā iesaistīta arī Baltkrievijas Republika) ir ne tikai atklāta, ciniska un brutāla vēršanās pret Ukrainas valsts suverenitāti, bet arī pret demokrātiskas valsts un sabiedrības pamatvērtībām un principiem,” Izglītības un Zinātnes ministrija.

Latvijas Vieglatlētikas savienība pauž atbalstu Ukrainai pašlaik notiekošajā kara darbībā, vienojoties solidaritātē ar Ukrainas iedzīvotājiem, tai skaitā augstas klases atlētiem, kurus traģiski iespaidojuši Krievijas karaspēka radītie draudi Ukrainas neatkarībai un drošībai.

Mūsu vienotība savā stingrajā nostājā, rīcībās un solidaritātē ar Ukrainu un Ukrainas iedzīvotājiem pašreiz ir nozīmīgāka nekā jebkad. Tādēļ Latvijas Vieglatlētikas savienība kopā ar Lietuvas un Igaunijas valstu vieglatlētikas savienībām ir vienojušās kopējā vēstulē Eiropas un Pasaules vieglatlētikas asociācijām, aicinot nepieļaut Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas sportistu un komandu, kā arī sporta darbinieku dalību starptautiskās sporta sacensībās.

Aicinām mūsu juridiskos biedrus, sportistus, trenerus un ikvienu vieglatlētikas vides veidošanā iesaistīto personu nebūt vienaldzīgam. Nedoties uz Krievijas Federāciju vai Baltkrievijas Republiku un nepiedalīties šajās valstīs sporta treniņos vai sporta sacensībās. Tāpat arī neuzņemt šo valstu sportistus Latvijā.

#StandWithUKRAINE

Iespēja ziedot Ukrainas tautai.