Rīga izcīna tiesības rīkot 2023. gada Pasaules čempionātu skriešanā

Ieva Misāne, 29/07/2021 21:51

Pasaules Vieglatlētikas asociācija apstiprinājusi Rīgas kandidatūru Pasaules čempionāta skriešanā rīkošanai 2023. gadā. Rīgā Pasaules čempionāts skriešanā pirmoreiz notiks jaunā formātā, kas paredz gan pusmaratona, gan 5 km distanču pasaules čempionātus, pulcējot gan pasaules vadošos elites skrējējus, gan skriešanas mīļotājus no visas pasaules. Tiesības rīkot Pasaules skriešanas čempionātu (World Athletics Road Running Championships) Rīga izcīnījusi trīspadsmit pasaules lielpilsētu konkurencē.

Pieteikums Pasaules vieglatlētikas asociācijas konkursam par iespēju Pasaules čempionātu skriešanā 2023. gadā rīkot Rīgā tapa Rimi Rīgas maratona komandas vadībā, sadarbojoties ar Latvijas Vieglatlētikas savienību, Rīgas Domi, Izglītības un Zinātnes ministriju un Ārlietu ministriju.

Aigars Nords, Pasaules čempionāta skriešanā Rīgā organizatoru komandas vadītājs: “Par iespēju Rīgā sarīkot vispasaules skriešanas svētkus sapņojām jau sen, tāpēc ziņa par Pasaules Vieglatlētikas asociācijas padomes lēmumu apstiprināt Rīgu kā Pasaules Čempionāta skriešanā saimnieci, ir komandas sena sapņa piepildījums. Vēlamies, lai 2023. gada Pasaules čempionāts kalpo kā nozīmīgs solis skriešanas un vieglatlētikas popularizēšanā, iedvesmo jauno paaudzi, un ļauj Rīgai gozēties uz pasaules skriešanas skatuves. Pasaules čempionāts, kas jaunajā formātā Rīgā norisināsies pirmoreiz, ilgtermiņā vēl vairāk nostiprinās Rīgas vietu vadošo starptautisko skriešanas notikumu apritē.”

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis: “Pasaulei esam interesanti ne tikai ar mūsu atrašanās vietu, vēsturi, arhitektūru, šarmu un investīciju iespējām, bet arī ar talantu prasmīgi rīkot nozīmīgus pasaules sporta un kultūras notikumus. Paldies komandai, kurai izdevās pārliecināt Pasaules vieglatlētikas asociācijas padomi par Rīgas priekšrocībām Pasaules čempionāta skriešanā uzņemšanā, un ar nepacietību gaidīsim 2023. gadu, kad Pasaules skriešanas čempionāts jaunajā formātā pirmoreiz norisināsies Rīgā”.

Pasaules čempionāts skriešanā Rīgā norisināsies 2023. gada septembra beigās vai oktobra sākumā. Precīzāka informācija par gaidāmo 2023. gada čempionātu sekos.

Papildu informācija:
Inese Ķīkule tel: 2966 6110
inese.kikule@necom.lv