Līdzjūtība

Ieva Misāne, 13/07/2021 21:00

Dziļās sērās paziņojam, ka mūžībā devies izcilais Latvijas skrējēju treneris Leonīds Strekalovskis  (1939.g. 9. oktobris – 2021.g. 12.jūlijs).

Leonīds Strekalovskis pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados bija Latvijas labākais maratona skrējējs.1967. gadā viņš pirmo reizi kļuva par Latvijas čempionu maratona skrējienā un tā paša gada rudenī kļuva par pirmo Latvijas skrējēju, kurš maratona distanci noskrējis ātrāk par divām stundām un 20 minūtēm (2.19:49,8).

Tomēr savas dzīves nodomu piepildījumu Leonīds Strekalovskis izjuta daudzus gadus vēlāk, kad viņa trenētie vidējo un garo distanču skrējēji sāka gūt iespaidīgus panākumus. Sevišķi labi panākumi viņam bija, trenējot jaunās paaudzes skrējējas .Leonīds Strekalovskis savos ilgajos trenera darba gados atradis, sagatavojis un izvedis Latvijas vieglatlētikas sasniegumu augstākajā līmeni daudzas jo daudzas skrējējas. Sākot ar pirmo Latvijas garo distanču skriešanas pionieri Elizabeti Bradu, pasaules klases līmeņa garo distanču un maratona skrējēju Jeļenu Čelnovu-Prokopčuku, daudzas jo daudzas jaunās paaudzes vidējo distanču skrējējas – Eiropas un pasaules čempionātu medaļu ieguvājas un beidzot ar pašreizējo labāko vidējo distanču skrējēju Latvijā – Kamillu Vanadziņu. Ilgus gadus Leonīds Strekalovskis bija SS”Arkādija” treneris. Desmitiem un desmitiem skrējēju – meiteņu un arī puišu var lepoties, ka viņu treneris un panākumu līdzautors ir bijis LEONĪDS STREKALOVSKIS.

Latvijas Vieglatlētikas savienība izsaka visdziļāko līdzjūtību aizgājēja tuviniekiem. Vieglatlētikas draugi vēl ilgi atcerēsies lielisko treneri un sirsnīgo cilvēku Leonīdu Strekalovski.

Ja vēlaties atvadīties klātienē no izcilā trenera, lūdzu, sazināties ar kontaktpersonu Intu Miklūnu (26565353).