2021. gada sezonā Rimi Rīgas maratons piedāvās jaunus virtuālus, hibrīd- un klātienes skriešanas notikumus

Ieva Misāne, 10/12/2020 16:00
Rolands Rekke

2021. gada skriešanas sezonu Rimi Rīgas maratons pirmo reizi izvērsīs visa gada garumā, ar jauniem virtuāliem, hibrīd- un klātienes skriešanas notikumiem cenšoties aizpildīt pandēmijas radīto vakuumu tautas sportā.

2021. gada sezonas kulmināciju jeb 31. Rimi Rīgas maratonu ar ierastajām Bērnu dienas, piecu un desmit kilometru, pusmaratona un maratona distancēm organizatori pirmoreiz piedāvās vasaras izskaņā – 28. un 29. augustā. 15.-16. maijā, savukārt, kad sākotnēji tika plānots Rimi Rīgas maratons, Rīga piedzīvos jaunu skriešanas hibrīd-pasākumu, kurš, lai arī norisināsies sertificētās trasēs pilsētā, būs bez kopīga starta un finiša, kā arī izcelsies ar citām neierastām nākotnes skriešanas pasākumu iezīmēm. Visbeidzot, spītējot ierobežojumiem, Rimi Rīgas maratona virtuālais Skriešanas klubs sacensībās un izaicinājumos visa gada garumā attālināti izkustinās vēl vairāku desmitu tūkstošu dalībnieku no Latvijas, Baltijas un visas pasaules. 

Kopš jūnija, kad Rimi Rīgas maratons viens no pirmajiem Eiropā atklāja savu virtuālo Skriešanas klubu, 40 dažādos izaicinājumos un sacensībās attālināti piedalījušies jau vairāk nekā 20 000 dalībnieku. Virtuālajā skriešanas klubā, kas ir vienīgais un jēgpilnākais formāts, kā sabiedrību motivēt, iekustināt un uzturēt aktīvu visa gada garumā laikā, kad klātienes sacensības un pat koptreniņi nav iespējami, jebkurš entuziasts aicināts par velti reģistrēties un izbaudīt skriešanas prieku, sacenšoties vai vienkārši krājot kilometrus un laimējot sponsoru sagādātās balvas.

Attālināto sacensību formātam sporta pasākumu organizatori un dalībnieki pielāgojušies visā pasaulē – virtuālo sacensību platformas aizvadītajā sezonā ieviesa gan World Marathon Majors, gan World Athletics pasaules pusmaratona čempionāts Gdiņā, gan citu izturības sporta sacensību, piemēram, IRONMAN organizatori.

Rimi Rīgas maratona organizatori cer, ka 2021. gada sezonas laikā izdosies vēl vairāk audzēt virtuālās skriešanas sacensību piekritēju skaitu, gada laikā uz izkustēšanos vismaz attālināti pavelkot vairāku desmitu tūkstošu skrējēju. “Ziemas mači”, piemēram, jau šajā nedēļā “pulcēs” teju 2000 dalībnieku, bet masveidīgākie virtuālie mači, tajā skaitā starptautiskas virtuālās sacensības, vēl priekšā. Organizatori aicina rūpīgi sekot jaunās sezonas virtuālo sacensību kalendāram un pasākumiem par brīvu reģistrēties www.rimirigamarathonvc.com.

Rimi Rīgas maratons pirmoreiz vasaras izskaņā, bet maijā – jauns hibrīd-pasākums
2021. gada sezonas nozīmīgākie klātienes pasākumi būs Rimi Rīgas maratons, kas pirmoreiz norisināsies vasaras izskaņā 28.-29. augustā, un jauna formāta skriešanas hibrīd-pasākums, kas plānots iepriekš izsludinātajos Rimi Rīgas maratona datumos – 2021. gada 15.-16. maijā.

“Pat ņemot vērā optimistiskākās pasaules atveseļošanās prognozes, ārkārtas situācija izslēdz iespēju maratonam jau maijā sagatavoties tik pārliecinoši, lai visi – dalībnieki, ārvalstu viesi, Pasaules Vieglatlētikas savienība, pilsēta, valdība un epidemiologi būtu laimīgi. Tādēļ esam pieņēmuši lēmumu 2021. gada Rimi Rīgas maratonu pārcelt uz vasaras beigām – 28.-29. augustu, savukārt, ierastos Rimi Rīgas maratona maija norises datumus izmantot, lai pilsētvidē realizētu nākotnes skriešanas hibrīd-pasākumu,” komentē Aigars Nords, Rimi Rīgas maratona direktors.

“Lai arī 2021. gada skriešanas sezonu esam veiksmīgi kuplinājuši ar attālinātājiem “masveida” skriešanas notikumiem virtuālajā Skriešanas klubā, tomēr labi apzināmies, cik ļoti skrējējiem pietrūks klātienes – kopā būšanas un sacensību – garšas. Tieši tāpēc skrējēju sabiedrību nākamajā sezonā lutināsim ar veseliem diviem nozīmīgiem klātienes notikumiem”, klātienes hibrīd-pasākuma nepieciešamību maijā komentē Aigars Nords.

Klātienes sacensības maijā būs ar sertificētu trasi un oficiālu laika mērīšanu, bet bez ierastā masu starta, finiša un citiem tradicionālajiem masveida skriešanas pasākumu elementiem. 15. un 16. maija pasākuma norise vēl tiek plānota, bet organizatori cer, ka pat hibrīd-formātā jaunais Rimi Rīgas maratona notikums vasaras skriešanas “slūžas” atvērs tieši tāpat, kā to ierasti paveicis “lielais” maratons.

2021. gada maija Rimi Rīgas maratonam reģistrētie dalībnieki automātiski tiks pārcelti uz Rimi Rīgas maratonu 2021. gada 28. un 29. augustā. Savukārt reģistrācija 15. un 16. maija Rimi Rīgas maratona hibrīd-pasākumam, kā arī 2021. gada Rimi Rīgas maratonam 28. un 29. augustā tiks atklāta pavasarī jeb tiklīdz būs skaidrāki iespējamie pasākumu ierobežojumi.

Papildu informācija:
Inese Ķīkule tel: 2966 6110
inese.kikule@necom.lv
www.rimirigamarathon.com

Par Rimi Rīgas maratonu:
Maratons Rīgā notiek kopš 1991. gada. 2020. gada 10.-11. oktobrī 30. Rimi Rīgas maratons pirmo reizi norisinājās virtuāli. 2019. gadā Rimi Rīgas maratons sadarbībā ar Bērnu Slimnīcas fondu un Rimi izveidojis "Kustību par kustību", vācot ziedojumus bērniem ar kustību traucējumiem. Kopš 2020. gada jūnija ikvienam pieejams Rimi Rīgas maratona Virtuālais skriešanas klubs, kas virtuālos skriešanas pasākumos pulcējis jau vairāk nekā 20 000 dalībnieku. Maratonu kopš 2007. gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra NECom.