Jaunie sportisti iepazīstas ar vieglatlētikas daudzveidību

Ieva Misāne, 28/09/2020 15:00
Juris Bērziņš-Soms

Svētdien, 27. septembrī, Centra sporta kvartālā notika pasākums “Iepazīsti vieglatlētiku” ar mērķi veicināt bērnu un jauniešu interesi par vieglatlētiku.

Eiropas sporta nedēļas ietvaros organizētajā pasākumā bērni un jaunieši piedalījās dažādās Vieglatlētikas savienības organizētajās aktivitātēs.

Bērnu vieglatlētikas zonā jaunieši apguva sporta veida pamatprincipus. Sadarbībā ar xTimer sporta tehnoloģijām vairāk nekā 70 dalībnieki pārbaudīja savu ātrumu 30m distancē. Radošajā teltī bērni un jaunieši iepazinās ar vieglatlētikas pasauli radošā izpausmes veidā, savukārt Latvijas Antidopinga biroja aktivitātes pievērsa jauno sportistu uzmanību patiesa sporta vērtībām un antidopinga tēmai sportā. Pasākums noslēdzās ar diviem atklātajiem treniņiem. Kopā ar šķēpmetējiem Līnu Mūzi un Zigismundu Sirmo dalībnieki pēc kopīgas iesildīšanās iepazinās ar šķēpa mešanu, piedaloties sērkociņu mešanas sacensībās. Savukārt otrajā treniņā kopā ar skrējējiem Sindiju Bukšu un Jāni Leiti dalībnieki izmēģināja dažādus vingrinājumus un apguva skriešanas pamatiemaņas.

Eiropas Sporta nedēļas sporta pasākums notika ar Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu.