Paziņots Latvijas izlases sastāvs dalībai Valsts prezidenta balvā

Ieva Misāne, 11/08/2020 16:00
Romāns Kokšarovs

Vienas no lielākajām vieglatlētikas sacensībām Baltijā šovasar – Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā – norisināsies 14. un 15. augustā Ogres novada sporta centra stadionā. Divas dienas Baltijas valstu vieglatlēti cīnīsies gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās komandas titulu. 11. augustā preses konferencē Valmieras pilsētas pārstāvniecībā Rīgā tika paziņots Latvijas izlases sastāvs un pārrunātas citas gaidāmo sacensību aktualitātes.

Latvijas izlases sastāvs:

Disciplīna Sportists
100m Emīls Kristofers Jonāss
100m Valērijs Valinščikovs
200m Iļja Petrušenko
200m Oskars Grava
400m Artūrs Pastors
400m Iļja Petrušenko
800m Oskars Bambals
800m Austris Karpinskis
1500m Jānis Razgalis
1500m Arnis Ozoliņš
5000m Uģis Jocis
5000m Dmitrijs Serjogins
110m/b Kristaps Sunteiks
110m/b Armands Buivids
400m/b Maksims Sinčukovs
400m/b Dmitrijs Ļašenko
3000m šķ. Alberts Blajs
3000m šķ. Artūrs Niklāvs Medveds
Tāllēkšana Edvīns Hadakovs
Tāllēkšana Rinalds Smilga
Trīssoļlēkšana Rinalds Smilga
Trīssoļlēkšana Armands Alvis Gorbačovs
Augstlēkšana Rihards Vaivads
Augstlēkšana Rihards Bremze
Lodes grūšana Edgars Berķis
Lodes grūšana Ralfs Eduards Gauja
Diska mešana Aleksandrs Volkovs
Diska mešana Arnis Žviriņš
Vesera mešana Igors Sokolovs
Vesera mešana Makars Korotkovs
Šķēpa mešana Gatis Čakšs
Šķēpa mešana Jānis Svens Grīva
Kārtslekšana Mareks Ārents
Kārtslekšana Ralfs Ūdris
4x100m Emīls Kristofers Jonāss
4x100m Mikus Pētersons
4x100m Oskars Grava
4x100m Artūrs Pastors
4x400m Artūrs Pastors
4x400m Iļja Petrušenko
4x400m Austris Karpinskis
4x400m Maksims Sinčukovs
4x400m Oskars Bambals
4x400m Valērijs Valinščikovs
10000m soļošana Raivo Saulgriezis
10000m soļošana Ruslans Smolonskis
Disciplīna Sportiste
100m Sindija Bukša
100m Līga Vecbērza
200m Sindija Bukša
200m Evija Šēfere
400m Amanda Hilda Gromova
400m Paula Katrīna Skalberga
800m Līga Velvere
800m Patrīcija Cīrule
1500m Kamilla Vanadziņa
1500m Elēna Miezava
5000m Karīna Helmane-Soročenkova
5000m Agate Caune
100m/b Marta Marksa
100m/b Lāsma Zemīte
400m/b Madara Lungeviča
400m/b Patrīcija Sarmule
3000m šķ. Alīna Sokunova
3000m šķ. Anna Marija Petrakova
Tāllēkšana Rūta Kate Lasmane
Tāllēkšana Darja Sopova
Trīssoļlēkšana Rūta Kate Lasmane
Trīssoļlēkšana Zane Zemīte
Augstlēkšana Lāsma Zemīte
Augstlēkšana Solvita Dzilnava
Lodes grūšana Linda Ozola
Lodes grūšana Anna Gulbe
Diska mešana Vineta Krūmiņa
Diska mešana Inga Miķelsone - Leimane
Vesera mešana Kristiāna Poļakova
Vesera mešana Elva Vestarta
Šķēpa mešana Līna Mūze
Šķēpa mešana Madara Palameika
Kārtslekšana Ildze Bortaščenoka
Kārtslekšana Sonija Aškinezere
4x100m Sindija Bukša
4x100m Evija Šēfere
4x100m Līga Vecbērza
4x100m Anna Paula Auziņa
4x400m Patrīcija Sarmule
4x400m Patrīcija Cīrule
4x400m Amanda Hilda Gromova
4x400m Madara Lungeviča
4x400m Līga Velvere
5000m soļošana Modra Ignate
5000m soļošana Elīna Lāce
Treneri:
Andrejs Saņņikovs
Viktors Lācis
Vjačeslavs Goļinskis
Mārīte Lūse
Viktors Beļikovs
Raivis Maķevics
Māris Urtāns
Pēteris Karlivāns
Modris Liepiņš
Leonīds Strekalovskis
Juris Petrovičs
Aivars Noris
Juris Beļinskis
Zigurds Kincis
Jānis Višķers
Maija Pūpola
Dmitrijs Hadakovs
Vilnis Zariņš
Lauris Haritonovs
Ilmārs Saulgriezis
Jānis Volajs
Ineta Zālīte
Raitis Ravinskis
Dace Vizule
Guntars Markss
Ludmila Olijare
Sergejs Petrakovs
Kaspars Gulbis
Imants Roziņš
Kimmo Kinnunen
Gints Palameiks
Andris Kronbergs
Andrejs Bondarevs
Ainis Raubišķis
Dmitrijs Miļkevičs

 

Sportistiem un treneriem, kuriem nepieciešamas naktsmītnes no 14. uz 15. augustu, sazināties ar komandas vadītāju Dmitriju Miļkeviču (dmitrijs.milkevics@athletics.lv; 27101020) līdz 12. augustam plkst. 13.00. Dienas naudas un izlases formas tiks izsniegtas uz vietas. Sportistiem, kuriem jau ir formas (ieskaitot t-kreklu), tās jāņem līdzi. 

Stafešu komandā 4x100m Latviju pārstāvēs U20 komanda. Tā centīsies labot Latvijas U20 rekordu, kas šobrīd ir 41.48 sekundes un ir uzstādīts 2013. gadā. Komandas dalībnieki būs Emīls Kristofers Jonāss, Mikus Pētersons, Oskars Grava un Artūrs Pastors.

Lietuvas izlasē startēs tādi komandas līderi kā Andrius Gudžius (Eiropas un pasaules čempions diska mešanā), Edis Matusevičius (Lietuvas rekordists šķēpa mešanā), Liveta Jasiūnaite (Lietuvas rekordiste šķēpa mešanā), Brigita Virbalyte (5000m soļošana, 4. vieta Eiropas čempionātā). Savukārt kaimiņus igauņus pārstāvēs tādi ievērojami sportisti kā Jaak-Heinrich Jagor (400 m/b, Olimpisko spēļu, Pasaules un Eiropas čempionātu dalībnieks, Martin Kupper (Rio Olimpiskajās spēlēs 4. vieta diska mešanā), Hans-Christian Hausenberg (tāllēkšanā personīgais rekords 7.91m), Tähti Alver (tāllēkšanā personīgais rekords  6.54m), Ksenija Balta (100 m).

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums pateicās Ogrei par viesmīlību un sacensību uzņemšanu jau trešo gadu un pastāstīja, kā sokas ar sacensību vēsturiskās mājvietas – Jāņa Daliņa stadiona – rekonstrukciju. “Pateicoties celtniekiem, gan arī tam, ka no savas puses esam piesaistījuši profesionālu komandu, varu teikt, ka rezultāts mūs visus priecēs un iknedēļas uzraugošās sapulces uzrāda labu progresu. Ļoti ceram, ka līdz gada beigām būsim tuvu finišam, lai Valsts prezidenta balva vieglatlētikā nākamgad atgrieztos savā vēsturiskajā mājvietā. Sacensību organizatori mērķi ir augsti, nākotnē plānojot sacensības izvērst ne vien Baltijas valstu, bet arī Baltijas jūras reģiona valstu konkurencē,” stāsta R.Gailums.

Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis pastāstīja, ka Ogrē priecājas par veiksmīgo sadarbību ar iesaistītajām pusēm sacensību organizēšanā, kā arī pilsēta lepojas ar savu sportisko garu, pēdējos trīs gados uzņemot neskaitāmas valsts mēroga sacensības. Gan pilsētā esošā infrastruktūra, gan cilvēkresursi to veiksmīgi ļauj īstenot.

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš pateicās Ogres un Valmieras pašvaldībām par ievērojamo atbalstu sacensību organizēšanā vairāku gadu garumā. LVS prezidents pastāstīja, ka “Prezidenta balva vieglatlētikā ir ļoti nozīmīgas sacensības, jo tās ir Baltijas valstu komandu sacensības. Komanda vieglatlētikā ir ļoti liela, salīdzinot ar citiem sporta veidiem, jo mums ir daudz dažādu disciplīnu un jānodrošina pilna pārstāvniecība. Mūsu komanda ir ļoti jauna un tas vieš gan cerības, gan rada izaicinājumus. Sportistiem pēc vidusskolas vai sporta skolas absolvēšanas ir ļoti grūti rast atbalstu, kas mums ir jārisina. Ir diezgan liela starpība meistarībā starp junioru vecumu un pieaugušo kategoriju, tādēļ ir nepieciešami vismaz 3-5 gadi pēc junioru vecuma, lai sportists var pilnvērtīgi attīstīties. Skatīsimies, kā mums veiksies sacensībās šī iemesla ietekmē. Kaimiņiem ir pieredzes bagātāki sportisti, bet Latvijas vieglatlētu komanda ir apņēmības pilna cīnīties.”

Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs iepazīstināja klātesošos ar Latvijas komandas sastāvu un komentēja galvenos uzdevumus sacensībās. “Latvijas izlase būs spēcīgā sastāvā. Daudzi sportisti, kuri startēs šajās sacensībās, gandrīz ir kvalificējušies nākamā gada Olimpiskajām spēlēm. Jāatzīmē arī kaimiņu valstu komandas, kuru sastāvos būs daudzi vadošie sportisti, Olimpisko spēļu un Pasaules čempionātu dalībnieki, tādēļ sacensības, manuprāt, būs ļoti interesantas un cīņa būs sīva,” stāstīja Miļkevičs.

Šķēpmetējai Līnai Mūzei Valsts prezidenta balva vieglatlētikā asociējas ar 2016. gadā uzstādīto personīgo rekordu un kvalificēšanos Rio Olimpiskajām spēlēm, tāpēc Mūzei vienmēr ir gods startēt Prezidenta balvā. “Prezidenta balvas izcīņa vienmēr ir bijušas sīvas un labas sacensības. Man ir gods pārstāvēt savu valsti Baltijas komandu konkurencē.  Šobrīd manā kalendārā katru nedēļas nogali ir bijušas sacensības. Pagaidām 60 metri ir sasniegti piecās no sešām sacensībām, sešas no sešām ir uzvarētas un es ceru turpināt savu uzvaru sēriju.”

Sacensības būs iespēja vērot jebkur Sportacentrs.com TV tiešraidē. Lai atbalstītu sportistus un justu viņiem līdzi, tajā pašā laikā ievērojot drošības pasākumus, aicinām vērot sacensības interneta tiešraidē.

Sacensības Ogrē sāksies 14. augustā plkst. 16:00, savukārt plkst. 20:00 būs muzikālais sveiciens no grupas Musiqq, pēc kura sekos sacensību pirmās dienas noslēdzošā disciplīna – 4x100 m stafešu skrējieni sievietēm un vīriešiem, tajā skaitā rekorda labojuma mēģinājums. Sacensības turpināsies arī svētdien, 15. augustā, no plkst. 9:30.  

Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā no citām sacensībām atšķiras ar to, ka uzvarētājus individuālajās disciplīnas apbalvo uzreiz, sacensību norises vietā, savukārt Prezidenta kausu ieguvējus gan komandu, gan individuālajā kopvērtējumā apbalvo vēlāk, īpašā pieņemšanā pie Valsts prezidenta, Prezidenta pilī.

Informācijai par sacensību gaitu un rezultātiem būs iespējams sekot līdzi šeit: https://www.voc.lv/prezidenta-balva/

Valsts prezidenta balvu vieglatlētikā organizē Valmieras pilsētas pašvaldība, Vidzemes Olimpiskais centrs, Ogres pilsēta un Latvijas vieglatlētikas savienība. Pasākums tiek līdzfinansēts no valsts budžeta līdzekļiem, sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un Latvijas Sporta federāciju padomi.  Atbalsta: Maxima, BTA apdrošināšana, Latvijas valsts meži, Vaidava Ceramics, Naukšēnu produkcija, Nike, Valleta, Livonia Cēsis. Informē: RadioTEV.  Tiešraide: sportacentrs.com TV.