Vieglatlētikas pārstāvji tiekas ikgadējā kongresā

Ieva Misāne, 18/06/2020 16:00
Guntis Bērziņš

18. jūnijā sporta centrā “Mežaparks” notika Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ikgadējais kongress.

Pasākums tika atklāts ar savienības prezidenta Arņa Lagzdiņa uzrunu, kurā viņš norādīja  uz sporta sabiedrības apzināšanos par vieglatlētiku kā vienu no prioritārajiem sporta veidiem saskaņā ar tiem kritērijiem, ko definējusi Izglītības un zinātnes ministrija. Tāpat prezidents izteica pateicību Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK), Latvijas Olimpiskajai vienībai (LOV), Latvijas Sporta federāciju padomei (LSFP), galvenajam partnerim MAXIMA un citiem sponsoriem par sniegto atbalstu, kas šajos laikos ir ļoti svarīgi.

Lai izteiktu pateicību cilvēkiem, kuri veicina vieglatlētiku savos reģionos, Vieglatlētikas savienība vairākus gadus īsteno projektu LVS apbalvojumi. Ikvienam juridiskajam biedram bija iespēja izvirzīt savus kandidātus, un kongresā apbalvojumus saņēma Anita Krauklīte (Madonas sporta skola), Dzirkstīte Žindiga (Ogres novada sporta centrs), Līvija Muša (Jūrmalas sporta skola) un Māris Urtāns (Cēsu novada pašvaldība).

Savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs  sniedza pārskatu par paveikto 2019. gadā, atzīmējot sportiskos sasniegumus, vietējo sacensību organizēšanu, sadarbības pasākumus ar atbalstītajiem, pašvaldībām, kā arī iezīmēja 2020. gada vasaras sezonas plānus un prezentējot vairākus jaunumus sacensību organizēšanas un izlases izbraukumu sistēmā. Tāpat vienbalsīgi tika apstiprināta 2019. gada budžeta izpilde un gada pārskats, kā arī pieņemts 2020. gada budžeta plāns.

Kongresā uzņemts jauns juridiskais biedrs “SK Juniors RĪGA”, savukārt no LVS biedriem izstājusies vieglatlētikas skola “Jūdze”.

Par aktualitātēm informēja arī visu komisiju pārstāvji – Mārcis Štrobinders (Treneru komisija), Aļona Fomenko (Jaunatnes komisija), Agnese Pastare (Atlētu komisija), Biruta Grantiņa (Ētikas komisija) un Zigurds Kincis (Tiesnešu komisija).

Kongresa dalībniekus par aktualitātēm un izaicinājumiem sporta nozarē, kā arī par sadarbību ar LVS informēja LSFP prezidents un LOV valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. Savukārt par Daugavas stadiona būvniecības procesiem klātesošos iepazīstināja Guntis Zālītis, norādot, ka manēžu plānots uzbūvēt līdz 2022. gada maijam, bet centrālo stadiona arēnu – līdz 2021. gada jūnijam.