Pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas pakāpeniski samazina ierobežojumus sporta jomā

Ieva Misāne, 10/06/2020 11:30
Sanita Ieva Sparāne

10. jūnijā Latvijā tiek atcelta ārkārtējā situācija un pakāpeniski mazināti iepriekš noteiktie ierobežojumi. 9. jūnijā valdībā apstiprinātais noteikumu projekts “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” dod zaļo gaismu profesionālo sporta sacensību norisei Latvijā.

Vairāki ierobežojumi, kas attiecas uz sportu:

  • Sporta treniņu un sacensību laikā sportisti un sporta darbinieki var neievērot 2 metru distanci. Šis nosacījums ir attiecināms arī uz amatieru sportu.
  • Sporta nodarbībās treniņgrupā vienlaikus organizēti pulcējas ne vairāk kā 30 personu, turklāt bez vecuma ierobežojuma. Uz vienu cilvēku jānodrošina ne mazāk kā 4m2 platības. Vienlaikus var norisināties vairāku treniņgrupu aktivitātes, ja to atļauj norises vietas kapacitāte.
  • Atļauts rīkot sporta sacensības, ievērojot vispārējos pulcēšanās ierobežojumus.
  • Ja sporta pasākums notiek iekštelpās, kuru kopējā platība ir mazāka nekā 1000m2, skatītājiem līdz 31.jūlijam pasākumā nav atļauts piedalīties.

Visi Ministru kabineta 9. jūnijā apstiprinātie drošības pasākumu noteikumi skatāmi šeit.

Rīt, 11. jūnijā, notiks LVS valdes sēde, kurā tiks skatīts vasaras sezonas kalendāra projekts. Pēc sēdes informēsim par pieņemtajiem lēmumiem un publicēsim apstiprināto sacensību kalendāru.