Laura Ikauniece un Rolands Štrobinders – 2019. gada Latvijas labākie vieglatlēti

LVS, 31/01/2020 02:53
Laura Ikauniece un Rolands Štrobinders
Guntis Bērziņš

30. janvārī VEF Kultūras pilī norisinājās “Gada balva vieglatlētikā 2019” svinīgā pasniegšanas ceremonija, kurā tika pasniegti apbalvojumi vairākās nominācijās. Par aizvadītā gada Latvijas labāko vieglatlēti tika atzīta daudzcīņniece Laura Ikauniece, bet nominācijā Gada vieglatlēts balvu ieguva šķēpmetējs Rolands Štrobinders.

Par labāko vieglatlēti atzītā Laura Ikauniece 2019. gadā laboja Latvijas rekordu pieccīņā telpās un izcīnīja 5. vietu Eiropas čempionātā telpās. Tikmēr aizvadītā gada labākais vieglatlēts Rolands Štrobinders pērn izcīnīja 17. vietu Pasaules čempionātā šķēpa mešanā.

Balvu par mūža ieguldījumu un Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvojumu par ieguldījumu vieglatlētikas attīstībā saņēma Rīgas Nacionālās sporta manēžas direktors un ilggadējais bijušais LVS valdes loceklis Jānis Karavaičiks.

Balvu ieguvēji visās nominācijās:
Sacensību organizators – Kuldīgas novada sporta skola
Gada tiesnesis – Aļona Fomenko
Gada veterāns – Maija Jakobsone
Specbalva – Arnis Rumbenieks
Gada U18 vieglatlēte – Ieva Annija Stepiņa
Gada U18 vieglatlēts – Edvīns Hadakovs
Gada U20 vieglatlēte - Rūta Kate Lasmane
Gada U20 vieglatlēts – Krišjānis Suntažs
Gada U23 vieglatlēte – Sindija Bukša
Gada U23 vieglatlēts – Patriks Gailums
Gada treneris – Mārīte Lūse
Gada vieglatlēte – Laura Ikauniece
Gada vieglatlēts – Rolands Štrobinders

Eiropas Vieglatlētikas asociācijas sieviešu līderības apbalvojumu saņēma Ilze Stukule. Savukārt Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvojumus par treneru darbu saņēma Laila Nagle un Mārcis Štrobinders. 

Turpinot tradīciju, pasākuma ietvaros veikalu tīkls “Maxima Latvija” dāvināja programmas “Bērnu vieglatlētika” inventāra somu. Ņemot vērā rekordlielo dalībnieku skaitu Latgales reģionālajā posmā, kā arī treneru un skolotāju interesi par programmu, šogad inventāru saņēma Daugavpils Individuālo sporta veidu skola. “Esam ļoti gandarīti, redzot to, cik veiksmīgi Latvijā tiek ieviesta programma “Bērnu vieglatlētika”, kas palīdz raisīt bērnu interesi par vieglatlētikas sportu. Tieši tāds ir  mūsu un LVS sadarbības galvenais mērķis – mudināt bērnus apgūt dažādus sporta veidus un darīt to visu ar prieku un aizrautību!” stāsta “Maxima Latvija” valdes loceklis Jānis Vanags.