Koronavīrusa dēļ par gadu pārcelts pasaules čempionāts vieglatlētikā telpās

LVS, 30/01/2020 10:32

Ķīnu piemeklējušā koronvīrusa dēļ par veselu gadu pārcelts Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas ("World Athletics") pasaules čempionāts telpās, trešdien pavēstīja "World Athletics".

Sākotnēji bija paredzēts, ka pasaules čempionāts telpās norisināsies no 13. līdz 15. martam, taču trešdien tika lemts par šo sacensību pārcelšanu uz 2021. gada martu. "Zinām, ka Ķīna dara visu, lai ierobežotu koronvīrusa izplatību valstī, tomēr mums ir svarīgi sportistiem, viņu treneriem un pārstāvjiem nodrošināt "tīru" ceļu pretim panākumiem," teikts "World Athletics" paziņojumā.

"World Athletics" par situāciju Ķīnā ir konsultējusies ar savu medicīnas komandu, kas norādījusi, ka vīrusa attīstība valstī aizvien vēl ir neskaidra, tāpēc visas iespējamās sacensības, kuras var pārcelt, ir jāpārceļ. "Izskatījām iespēju šo čempionātu pārcelt arī uz citu valsti. Pasakāmies tām valstīm, kuras spēja ātri reaģēt un piedāvāja uzņemt sacensības. Ņemot vērā to, ka vīruss izplatās arī ārpus Ķīnas, tomēr nolēmām neaizvadīt sacensības šajā gadā," vēstīts paziņojumā.

"Vieglatlētikas iekštelpu sezona ir ļoti īsa, un nešaubāmies, ka mēs spētu atrast arī citu rīkotājvalsti, tomēr saprotam, cik lielu darbu Naņdzjinas pilsēta jau ir ieguldījusi, tāpēc vēlamies, lai tā arī nākamgad uzņemtu sacensības."

"World Athletics" norādīja, ka čempionāta pārcelšanu lielā mērā ietekmēja arī sportisti, kuri pauduši vēlmi sacensībās piedalīties arī citā vietā vai laikā. Šī iemesla dēļ "World Athletics" uzsāks darbu ar Naņdzjinas pilsētas organizatoru komiteju, lai vienotos par nākamā gada datumu.

LETA