Septiņi vieglatlēti saņem Sporta stipendijas 2019./2020. studiju gadam

LVS, 08/11/2019 11:40

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valde 2019. gada 7. novembrī apstiprinājusi Sporta stipendijas ieguvējus 2019./2020. studiju gadam.

Stipendiju komisija saņēma 66 studējošo sportistu pieteikumus, no kuriem stipendija piešķirta 41 pretendentam.  

Visvairāk stipendiju ieguvēju studē Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā un Rīgas Tehniskajā universitātē – katrā 12, Latvijas Universitātē – septiņi.

Stipendiju ieguvēji pārstāv 21 sporta veidu. Viņu vidū visvairāk – astoņi florbolisti, septiņi vieglatlēti, pa četriem orientieristiem un smaiļotājiem.

Sporta stipendiju ieguvēji-vieglatlēti 2019./2020. akadēmiskajā gadā: Valērijs Valinščikovs (RTU), Krišjānis Suntažs (LU), Patriks Gailums (RTU), Asnāte Kalniņa (RTU), Līga Vecbērza (LU), Kristers Čams (LLU) un Austris Karpinskis (RSU).

Lēmuma pieņemšanā valde pamatojas uz Sporta stipendiju komisijas rekomendāciju, kas izstrādāta, vērtējot sportistu sekmes un sportiskos sasniegumus pēdējā gada laikā. LSFP Sporta stipendiju komisijas sastāvā darbojas pārstāvji no Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Sporta federāciju padomes, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas un Latvijas Olimpiskās vienības. 

Sporta stipendijas no valsts budžeta līdzekļiem tiek piešķirtas kopš 2007. gada, lai sekmētu studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, kā arī, lai popularizētu studentu, sportu un veicinātu rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām. Stipendija paredzēta tieši stipendiātu akadēmiskās un sportiskās izaugsmes sekmēšanai.   

Stipendiju komisijas priekšsēdētāja, profesore Agita Ābele uzsver, ka sportista karjera ir terminēta. "Būtiski nodrošināt atbalstošu vidi sportistiem jau aktīvās karjeras laikā, kurā veidot stabilus pamatus personības izaugsmei un karjerai, kas sagaidāma pēc sporta gaitu noslēgšanas. Tāpat atlētam — jābūt personībai, kura būtu motivēta un spētu sportu apvienot ar studijām, ticētu iespējai to paveikt un, pats galvenais, — apstiprinātu to ar rūpīgu un neatlaidīgu darbu," sacīja A. Ābele.

Sporta stipendiju finansēšanas avots ir valsts (Izglītības un zinātnes ministrijas) budžeta līdzekļi.