Ar Latvijas Olimpiskās komitejas vadību pārrunā gatavošanos Tokijas Olimpiskajām spēlēm

LVS, 08/11/2019 11:00

Gatavojoties Tokijas Olimpiskajām spēlēm nākamā gada vasarā, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadība ir uzsākusi divpusējās sarunas ar katru no vasaras sporta veidu federācijām, lai noskaidrotu federāciju pārstāvēto sportistu gatavību kvalificēties Olimpiskajām spēlēm, dalību tajās un kvalifikācijas mehānismu, kā arī, lai pārrunātu federāciju finansiālo stāvokli un nepieciešamās vajadzības sportistu nodrošināšanai un sekmīgai kvalifikācijai.

Šonedēļ LOK viesojās Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš un ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

Informējām LOK par esošo situāciju mūsu sporta veidā, par gatavošanos dalībai Olimpiskajās spēlēs, kā arī komentējām duālo kvalificēšanos kārtību un mūsu vadošo sportistu sekmes un iespējas kvalificēties un piedalīties tajās.

Tāpat tika pārrunātas potenciālās dalības Tokijas Olimpiskajās spēlēs izmaksas un citas būtiskākās aktualitātes un perspektīvas arī jau tālākā nākotnē.

Visbeidzot, sarunas laikā abas puses pauda ne tika gatavību turpināt līdz šim veiksmīgo sadarbību, bet arī apsprieda idejas tās uzlabošanai, lai tādejādi palielinātu Latvijas Olimpiskās komandas “Tokija 2020” izredzes uz panākumiem Tokijā.

Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvi un noteikumi pieejami šeit.