Vārholms un Lasickene Tallinā saņem Eiropas gada vieglatlētu balvas

LVS, 28/10/2019 10:00

Norvēģu barjersprinteris Kaštens Vārholms un zem neitrāla karoga startējošā augstlēcēja Marija Lasickene sestdien Tallinā tika apbalvoti kā 2019. gada sezonas Eiropas labākie vieglatlēti.

Abi sportisti sezonas ievadā Glāzgovā kļuva par Eiropas čempioniem telpās, bet sezonas izskaņā Dohā triumfēja planētas meistarsacīkstēs Dohā, veiksmīgi aizstāvot savus titulus. Tāpat Vārholms un Lasickene bija sezonas līderi attiecīgi 400 metru barjerskrējienā un augstlēkšanā, kā arī kļuva par Dimanta līgas čempioniem.

Vārholms Glāzgovā uzvarēja 400 metru gludajā distancē un atkārtoja Vecā kontinenta rekordu, bet sezonas turpinājumā stadionā trīsreiz laboja Eiropas rekordu 400 metru barjerskrējienā. Viņš šosezon palika nepārspēts visos 18 skrējienos, tajā skaitā arī priekšsacīkstēs.

Uz balvu pretendēja arī poļu vesera metējs Pavels Fajdeks, zviedru diska metējs Dāniels Stols un igauņu šķēpmetējs Magnuss Kirts.

Tikmēr krievu augstlēcēja Lasickene šogad uzvarēja 22 no 24 sacensībām, 18 reizes sasniedzot vismaz 2,00 metru atzīmi. Sezonas izskaņā viņa uzvarēja arī Pasaules militārpersonu spēļu sacensībās.

Dāmām uz šo balvu pretendēja arī britu sprintere Dina Ešere-Smita, Vācijas tāllēcēja Malaikam Mihambo, kā arī nīderlandiešu vidējo un garo distanču skrējēja Sifana Hasana.

Savukārt par gada uzlecošajām zvaigznēm tika atzīti pasaules čempionātā desmitcīņā triumfējušais vācietis Niklass Kauls un augstlēkšanā sudrabu izcīnījusī ukrainiete Jaroslava Magučiha. Savulaik šīs balvas saņēmuši arī Vārholms un Lasickene.

Informācija: LETA