Rūtai Katei Lasmanei – bronzas medaļa Eiropas U20 čempionātā

Andris Staģis, Statistiķis, 20/07/2019 21:45
Rūta Kate Lasmane
Guntis Bērziņš

Rūta Kate Lasmane bronzu izcīna ar rezultātu 13,48 m, bet Krišjānis Suntažs sasniedz jaunu personīgo rekordu – 77,75 m.

Sestdien Zviedrijas pilsētā Burosā tika aizvadīta Eiropas junioru čempionāta trešā sacensību diena. Lai gan startēja tikai trīs latviešu vieglatlēti, neviens no viņiem nelika vilties.

Jau rīta pusē priecīgu pārsteigumu sagādāja mūsu šķēpa metējs Krišjānis Suntažs. Kvalifikācijas norma bija noteikta 72 metri un Krišjānis jau pirmajā metienā tika ļoti tuvu tai – 71,53 m. Varēja jau nojaust, ka arī ar šādu rezultātu varētu iekļūt pamatsacensību divpadsmitā. Tomēr Krišjānis meta vēlreiz un......77,75 m! Ne tikai jauns personīgais rekords, bet arī labākais rezultāts visu 23 dalībnieku vidū. Otrs labākais rezultāts Sedrikam Sordeglosam no Beļģijas – 77,49 m. Finālduča caurlaide bija – 70,96 m.

Vakara sesijā kā pirmais 400 m barjerotajā pusfinālā startēja Gints Drigulis. Finālistu astoņniekā viņš gan neiekļuva – toties par 0,01 sek. uzlaboja savu priekšskrējiena rezultātu – 52,97 sek. un 14.vieta.

Trešās sacensību dienas izskaņā skaistu, bronzas krāsas punktu pielika ventspilniece Rūta Kate Lasmane. Jau ar pirmo – 13,48 m tālo lēcienu Rūta Kate pieteica savas pretenzijas uz kādu no medaļām. Pirmā vieta jau it kā tika atdota grieķietei Spiridulai Karidi, kura arī jau pirmajā lēcienā sasniedza jaunu nacionālo rekordu – 14,00 m. Kādu laiku mūsu sportiste bija otrā, bet tad savu spēku un varēšanu parādija pērnā gada pasaules junioru čemopione Aleksandra Načeva no Bulgārijas – 13,81 m. Neaizmirsīsim, ka pērn šajā pat pasaules čempionātā Rūta Kate bija piektā.Rūtas Kates Burosas lēcienu sērija: 13,48 – x – 13,21 – 13,44 – 13,25 – x.

Tagad arī visas trīs lēcējas varēja pozēt fotogrāfiem ar savu valstu – Grieķijas, Bulgārijas un Latvijas – karogiem. Kādam no mūsu vieglatlētiem šāds gods pienācās pēc četru gadu jeb 2017.gada čempionāt pārtraukuma. Toreiz, arī Zviedrijā, Eskilstūnā sudraba godalga tika šķēpa metējai Anetei Kociņai.

Svētdiena ir čempionāta pēdējā sacensību diena. Čempioni tiks noskaidroti 22 disciplīnās. Patīkami, ka divās cīnīsies, iespējams gūstot panākumus, arī divi latviešu vieglatlēti – augstlēcējs Rihards Bremze un šķēpa metējs Krišjānis Suntažs. Veiksmi viņiem!

Andris Staģis