Turpinās treneru un sporta pedagogu izglītošana programmā „Bērnu vieglatlētika”

LVS, 22/03/2019 14:00

Šonedēļ Ventspilī, Siguldā un Rēzeknē notika bezmaksas semināri vieglatlētikas treneriem un sporta skolotājiem par Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) programmu „Bērnu vieglatlētika”. Programmu īsteno Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) sadarbībā ar uzņēmumu „Maxima Latvija” un Latvijas Sporta federāciju padomi.

Programmas „Bērnu vieglatlētika” izglītības semināri Latvijā notiek jau otro gadu. Kopš 2018. gada vasaras septiņās Latvijas pilsētās semināros piedalījušies vairāk nekā 350 sporta skolotāji un treneri.

Semināru ietvaros treneri ieguva gan teorētiskās zināšanas, gan praktisku pieredzi programmas tālākai ieviešanai sporta nodarbībās. Semināros piedalījās vairāk nekā 100 treneri un sporta skolotāji, kuri tika iepazīstināti ar programmas būtību, tās mērķiem uz ieguvumiem, savukārt praktiskajā daļā bērni un jaunieši treneru pavadībā demonstrēja dažādu vingrinājumu izpildi, īstenojot sacensību programmu. Seminārus vadīja IAAF sertificēts lektors Viktors Predbaņņikovs no Igaunijas.

Lektors Viktors Predbaņņikovs norāda, ka programma „Bērnu vieglatlētika” veiksmīgi tiek īstenota visā pasaulē. „Jaunas aktivitātes, interesants inventārs un komanda gars – tas rada patiesu bērnu prieku. Ar šo programmu kā lektors viesojos daudzās valstīs, tai skaitā Latvijā, kur seminārus vadu jau otro gadu pēc kārtas. Prieks redzēt, ka programma palīdz vieglatlētikas attīstībā, un ir redzama liela interese no treneriem un sporta skolotājiem. Organizējot seminārus un vadot sacensības, varu apgalvot, ka programma ir interesanta. Katrs komandas dalībnieks piedalās dažādās aktivitātēs. Šāda taktika palīdz novērst pāragru specializāciju un nodrošina daudzpusīgu un dažādu pieeju vieglatlētikas attīstībā. Uzskatu, ka šī programma ir labākais ceļš bērnu vieglatlētikas vingrinājumu apgūšanas procesā,” komentē Viktors Predbaņņikovs.

„Viena no svarīgākajām lomām jaunā sportista attīstībā ir sporta skolotājam un trenerim, tāpēc rīkojam šos seminārus, lai treneri varētu gūtās iemaņas un zināšanas pielietot, ieviešot un pilnveidojot Bērnu vieglatlētikas programmu reģionos,” stāsta Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

„Kopā ar LVS rūpējamies par to, lai bērnu un jauniešu vieglatlētika Latvijā aizvien pilnveidotos un attīstītos, un tas ietver arī treneru un sporta skolotāju zināšanu regulāru papildināšanu. Viņi ir tie, kas ikdienā spēj iedvesmot jauniešus aktīvam dzīvesveidam, kā arī rūpējas par pareizu pamatu iemācīšanu, ļaujot mazajiem sportistiem izaugt par nākotnes vieglatlētikas čempioniem,” stāsta SIA Maxima Latvija” Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris.

Programmu “Bērnu vieglatlētika” apgūst jau aptuveni 13 miljoni bērnu vairāk nekā 130 pasaules valstīs, un 2018. gadā tā tika ieviesta arī Latvijā. Programmas mērķis ir bērniem saistošā veidā ar īpaša inventāra palīdzību jau agrā vecumā iemācīt pareizus kustību pamatus.