Mārai Grīvai un Līgai Velverei – 10. vieta Eiropas čempionātā telpās

Andris Staģis, Statistiķis, 03/03/2019 08:44
Līga Velvere

Sestdien Glāzgovā turpinājās Eiropas čempionāts telpās. Otrajā sacensību dienā startēja pieci Latvijas vieglatlēti.

Rīta stundās kvalifikācijas sacensībās startēja abas mūsu tāllēcējas – māsas Māra un Lauma Grīvas. Māra atkārtoja savu šoziem labāko rezultātu – 6,41 m un 18 dalībnieču vidū ierindojās 10.vietā. Savukārt Lauma par vienu centimetru atpalika no šoziem sasniegtā rezultāta un ar 6,34 m tālu lēcienu bija 14.vietā.

Sindija Bukša pirmajā priekšskrējienā 60 m distanci veica 7,39 sek. (4.vieta) un ieguva tiesības vakarā startēt pusfinālā.

Kā pēdējais rīta cēlienā 60 m barjerotajā distancē devās čempionāta debitants Kristaps Sietiņš. Kristapa rezultāts 8,05 sek. – 29.vieta.

Vakara sacensībās vispirms Līga Velvere savā pusfinālā ar rezultātu 2:04,06 ierindojās ceturtajā vietā. Finālam kvalificējās pirmās trīs un, aizvadot pusfinālus, Līgai čempionāta rangā bija 10.vieta. Par divām vietām augstāk nekā pirms diviem gadiem Belgradā.

Sindijai Bukšai pusfinālskrējienā septītā vieta savā skrējienā – 7,42 sek. un kopvērtējumā 22.vieta.

Līdz ar to Latvijas vieglatlēti aizvadījuši savus startus Eiropas čempionātā. Augstākā vieta – piektā – Laurai Ikauniecei. Devītais – Jānis Leitis. Desmitās – Līga Velvere un Māra Grīva.

 

Andris Staģis