Augstlēcēji sacenšas Silova turnīrā

Andris Staģis, Statistiķis, 17/12/2018 12:04

Aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī jau 15. gadskārtu notika savulaik teicamā Daugavpils vieglatlēta, pieckārtēja Latvijas čempiona, barjerskrējēja un augstlēcēja Henrija Silova tradicionālais starptautiskais turnīrs augstlēkšanā.

Sacensībās piedalījās arī Čehijas un Baltkrievijas augstlēcēji. Tieši viens no viņiem – Matejs Klukans no Prāgas kļuva par uzvarētāju Elites grupā. Uzvaras vērtība bija tieši divu metru augstumā veiktā latiņa, pie tam – ar pirmo mēģinājumu. Ar pirmo lēcienu šo augstumu veica arī tagad jau juniors no Aizkraukles – Oļegs Kozjakovs. Tomēr vienu no iepriekšējiem augstumiem Oļegs bija pārvarējis tikai ar trešo mēģinājumu. Tas arī izšķīra uzvaras likteni.

Sacensībās sievietēm četras dalībnieces – jēkabpilietes māsas Lāsma un Zane Zemītes, vairākkārtēja Latvijas čempione Madara Onužāne-Saliņa un daugavpiliete, ASV Manhetenas universitātes studente Jūlija Tarvīde – veica augstumu 1,75 m. Jau pirmo mēģinājumu šo augstumu veica jaunākā no māsām – Lāsma Zemīte. Viņai – pirmā vieta. Pēc pārlēkšanas otrā vieta Madarai, trešā – Zanei.

Sacensību pirmajā dienā tika noskaidroti uzvarētāji jaunākajās vecuma grupās. U16 grupā pirmās vietas Edvardam Eglītim (Jēkabpils) – 1,73 m un Marijai Elksniņai (Daugavpils) -1,62 m. U14 grupā – Ralfam Eglītim (Jēkabpils) – 1,57 m un Annai Gabrielai Hofmanei ( SK”Dārtija”) – 1,57 m. Visjaunākajā U12 vecuma grupā savas pirmās vietas izcīnīja Kārlis Daniels Lazda (SK”Dārtija”) – 1,33 m, kā arī Arīne Hološina (Krāslava) – 1,21 m.

Andris Staģis