Pauls Pujāts un Dace Dreimane startēs NCAA čempionātā Jūdžinā

LVS, 31/05/2015 06:43
Pauls Pujāts

Izškirošajā fāzē iegājusi ASV studentu vieglatlētikas sezona. No 10.līdz 13.jūnijam Jūdžinā notiks gadskārtējais un prestižākais daudzo ASV augstskolu vieglatlētu forums – NCAA pirmā diviziona atlētu čempionāts.

Katrā no disciplīnām atļauts startēt 24 vieglatlētiem. Aizvadītās nedēļas nogalē notika divi priekšacīkšu turnīri – ASV austrumu puses augstskolu pārstāvjiem Džeksonvilā un rietumu – Ostinā. Katrā no šīm priekšacīkstēm bija jāiekļūst labāko divpadsmitā.

Veiksmīgi ar šo uzdevumu galā tika divi „austrumnieki”. Kārtslēcējs Pauls Pujāts (Memfisas universitāte) kopā ar vēl 11 sāncenšiem veica augstumu 5,25 m un nodrošināja startu Jūdžinā. Var tikai piebilst, ka nedēļu pirms tam Pauls bija veicis arī 5,45 m augstumu. Savukārt Austrummičigānas universitātes jaunā studente Dace Dreimane trīssolī aizlēca 12,85 m (tikai divus centimetrus sliktāk par personisko rekordu) un bija devītā.

Sacensībās Ostinā mazāk veiksmīgs bija Ņikita Paņkins (Nebraskas univ.) – tikai 7,05 m tāls lēciens un starts Jūdžinā izpaliek.

Toties vēl viens latviešu vieglatlēts – Kaspars Briška – veiksmīgi nostartēja NCAA otrā diviziona čempionātā Alendeilā. 3000 m ar šķēršļiem viņš veica jauna personiskā rekorda laikā – 8:53,25 un ierindojās piektajā vietā. Kaspara rezultāts ir šogad labākais Latvijas šķēršļu skrējēju vidū.

Andris Staģis