Siguldā noskaidroti Latvijas čempioni taku skriešanā

LVS, 09/10/2018 11:00
Mareks Gaļinovskis

Sestdien Siguldā tika aizvadīts ikgadējais taku skrējiens – Siguldas kalnu maratons, kas vienlaikus bija Latvijas čempionāts taku skrējienos. Uzvaru taku maratona distancē – 70 km – izcīnīja Andris Ronimoiss (6:18:31) un Anete Švilpe (7:23:12).

Andris Ronimoiss Siguldas kalnos pārliecinoši apliecināja, ka ir šī brīža Latvijas labākais taku skrējējs. Šogad viņš ir izcīnījis augsto 11. vietu pasaules čempionātā, kā arī pavasarī triumfēja pasaules kausa tūres posmā – Madeiras ultramaratonā. Pērn A.Ronimoiss Siguldas taku maratonu izlaida, bet iepriekš vairākkārt bijis labāko sešiniekā. Šī ir A.Ronimoisa pirmā uzvara Siguldas kalnos.

Savukārt Anete Švilpe šogad atkārtoja pirms gada izcīnīto uzvaru. Divas uzvaras Siguldas kalnu maratonā ir vēl tikai Iritai Puķītei, kas šogad finišēja otrā.

Pēc skrējēju atzinuma, Siguldas kalnu maratons ir viens no izaicinošākajiem maratonskrējieniem, jo atšķirībā no citiem ir gan iespaidīgi garš, gan notiek pa takām un pats būtiskākais – iekļauj iespaidīgu vertikālo kāpuma metru summu. Maratona 70 km distancē bija jāpārvar vairāk nekā 2700 m kāpuma un, pašsaprotami, arī krituma. Vienlaikus ar 70 km kalnu maratonu notika divi satelītskrējieni īsākās distancēs – 35 un 15 km. Vertikālo kāpumu summa šajās satelītdistancēs tāpat ir iespaidīga – virs 1500 un 600 augstuma metriem attiecīgi. 

Kopumā trasē devās aptuveni 400 skrējēji gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Kopš 2007. gada Siguldas kalnu maratons ir iekļauts pasaules populārākā kalnu maratona – 165 km skrējiena apkārt Monblānam (Ultra Trail du Mont Blanc) – kvalifikācijas skrējienu listē.

Informāciju sagatavoja:
RAID.lv – piedzīvojumu kompānija