Latvijas Vieglatlētikas savienība piedalīsies Eiropas Vieglatlētikas asociācijas Federāciju fokusa programmā

LVS, 14/09/2018 09:00
Sanita Ieva Sparāne

2017. gadā Eiropas Vieglatlētikas asociācijas (EAA) valde nolēma ieviest “Federāciju fokusa programmu” kā līdzekli, lai uzlabotu saziņu un caurskatāmību, kā arī palielinātu izpratni par EAA un Eiropas federācijām. Šogad EAA ir uzaicinājusi programmā piedalīties Latvijas Vieglatlētikas savienību, tādā veidā stiprinot savstarpējo sadarbību.

Programma tiek īstenota vairākās kārtas. Sākotnēji federāciju pārstāvji dodas uz EAA biroju Šveicē. Divu dienu garumā notiek diskusijas par darba sfērām, resursu sadali, sadarbību starp federāciju un EAA, detalizēta dialoga veidā ar Attīstības departamenta pārstāvjiem tiek izprastas federācijas vajadzības, plāni un ieceres. Programmas noslēgumā pēc vairākiem mēnešiem federācija piedalās EAA valdes sēdē, prezentējot organizācijas struktūru, darba vidi, īstenotos projektus un attīstības plānus.

Programmas rezultātā federācija sagatavo prezentāciju, tiek veikts organizācijas detalizēts attīstības novērtējums un izstrādāta savstarpējā sadarbības stratēģija, veicināta savstarpējā organizāciju komunikācija un sagatavota programmas atskaite, kas pieejama visām Eiropas vieglatlētikas federācijām.

Katru gadu divas federācijas, kuru pārstāvji nav EAA valdes locekļu sastāvā, tiek uzaicinātas piedalīties šajā programmā.