Trīscīņas sacensībās “Pirmie starti vieglatlētikā” tiek atklāti jaunie talanti

LVS, 31/05/2018 15:34
Sanita Ieva Sparāne

Latvijas Vieglatlētikas savienība sadarbībā ar atbalstītājiem Aizdevums.lv, Sportland un Latvijas Sporta federāciju padomi ir atklājusi jaunu vieglatlētikas trīscīņas sacensību programmu “Pirmie starti vieglatlētikā” ar mērķi veicināt bērnu vispusīgo fizisko attīstību.

Sacensību pirmais posms notika 29. maijā Daugavas stadionā. Meklējot jaunos talantus, sacensībās piedalījās 9 un 10 gadus veci zēni un meitenes.

Sacensības notika šādās trīscīņas disciplīnās – 50 m, tāllēkšana no vietas un pildbumbas mešana.

U11 grupā uzvaras svinēja Kate Mozga no sporta skolas Arkādija un Niks Kalvāns no Limbažu un Salacgrīvas novada sporta skolas. Savukārt U10 grupā pirmo vietu ieguva Siguldas sporta skolas vieglatlēte Marta Jēkabsone un Aleks Ajibola Dezmonds no Limbažu un Salacgrīvas novada sporta skolas.

Sacensībās tika apbalvoti 1.-6. vietu ieguvēji katrā vecuma grupā ar sacensību organizatoru sarūpētajām balvām. Savukārt katras vecuma grupas uzvarētāji saņēma īpašo sacensību uzvarētāja t-kreklu.

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radeviča pauda prieku par jauno programmu, norādot, ka trīscīņas sacensības ir piemērots veids, kā jaunie sportisti var izmēģināt spēkus dažādās vieglatlētikas disciplīnās un atklāt sevī talantu. “Mēs meklējam jaunos talantus un “Pirmie starti vieglatlētikā” ir aizraujošas sacensības, kur redzam daļu no vieglatlētikas nākotnes,” norāda Radeviča.

Aizdevums.lv valdes priekšsēdētājs Raivis Ruskulis: “Aizdevums.lv ir sociāli atbildīgs uzņēmums, kam rūp bērnu un jauniešu fiziskā sagatavotība. Šādas sacensības novērš bērnu un jauniešu uzmanību no mūsdienu virtuālās vides un rosina bērnus būt aktīviem, praktizēt veselīgu dzīves veidu, sasniegt jaunus mērķus un sniedz emocionālo gandarījumu.”

Trīscīņas sacensību nākamais posms notiks rudenī.