“Maxima Latvija” uzsāk vēsturisku sadarbību ar LVS un LHF bērnu un jauniešu sporta jomā

LVS, 20/03/2018 13:33

Otrdien, 20.martā, “Maxima Latvija” uzsākusi sadarbību ar Latvijas vieglatlētikas savienību (LVS) un Latvijas hokeja federāciju (LHF), lai šogad sniegtu ieguldījumu bērnu un jauniešu sportā vairāk nekā 200 000 eiro apmērā. “Maxima Latvija” atbalsts palīdzēs pilnveidot bērnu un jauniešu sporta infrastruktūru un treniņprocesus, lai tie kļūtu interesantāki, inovatīvāki un saistošāki bērniem un viņu ģimenēm. Līdz ar sadarbības uzsākšanu, “Maxima Latvija” kļūst par lielāko privāto bērnu un jauniešu hokeja un vieglatlētikas atbalstītāju Latvijā.

“Maxima Latvija” vadītājs Andris Vilcmeiers uzsvēra: “Uzsākot šo sadarbību ar abām organizācijām, mēs iestājamies par veselām un aktīvām ģimenēm – gribam redzēt Latvijā veselākus, pašpārliecinātākus un mērķtiecīgākus bērnus, kuriem ir labas sekmes mācībās. Tāpat tuvākā un tālākā nākotnē raugāmies uz dažādiem sadarbības projektiem, lai sports bērniem un arī ģimenēm būtu pieejamāks un draudzīgāks. Paldies Latvijas hokeja federācijai un Latvijas vieglatlētikas savienībai par aktīvo iesaisti bērnu sporta attīstībā, kas palīdz veicināt veselīgāka dzīvesveida kultūru Latvijā!”

LVS prezidente Ineta Radeviča pasākuma laikā stāstīja par bērnu vieglatlētikas programmu Kids Athletics, kuru īstenos, pateicoties Latvijas Sporta federāciju padomei un noslēgtajai sadarbībai ar “Maxima Latvija”: “Programmas mērķis ir radīt prieku, aizrautību un interesi bērnos un jauniešos, nodarbojoties ar vieglatlētiku. Bērnu vieglatlētikas dažādās aktivitātes ļauj jauniešiem atklāt un izprast vieglatlētikas pamata disciplīnas – skriešanu, lekšanu un mešanu jebkurā vietā: stadionā, rotaļlaukumā, sporta zālē, u.c. Kā arī iesaistīšanās dažādās sporta nodarbībās bērnam var iemācīt neskaitāmas sociālās prasmes, kas noderēs visas dzīves garumā.”

Par izaicinājumiem un mērķiem bērnu un jauniešu hokejā stāstīja LHF prezidents Aigars Kalvītis: “Uz mērķtiecīgu spēli, lai sasniegtu uzvaras, bērniem jāsāk koncentrēties 16 gadu vecumā. Šobrīd norit darbs ar treneriem pie jaunām apmācību programmām, kas nodrošinās, ka jaunie hokejisti līdz 16 gadiem spēli uztver kā vispārattīstošu fiziskā sporta aktivitāti, kas ir izklaidējoša, cilvēka personību un viņa dzīves prasmju attīstoša. Programma ietver vispārējās izglītības rezultātu sekmēšanu – jauno hokejistu mācību rezultātu izvērtēšanu, citu pēcskolas aktivitāšu veicināšanu, lai paplašinātu bērnu interešu loku un skatījumu uz lietām.”

Sadarbības uzsākšanas pasākumā O. Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas 2. un 3.klases skolēni kopā LVS sportistiem Lauru Ikaunieci-Admidiņu, Līnu Mūzi, Zigismundu Sirmo un Elviju Misānu, kā arī LHF sportistiem Māri Bičevski un Rodrigo Ābolu izmēģināja Kids Athletics un Hockey Revolution vingrinājumus. Bērniem bija iespēja aprunāties ar sportistiem par viņu bērnības treniņu metodēm un motivāciju mērķu sasniegšanai.