Vieglatlētiem beidzot būs pieejama moderna treniņu bāze (1)

LVS, 27/09/2017 11:36

Lai gan Daugavas stadionā pašlaik notiek plaši rekonstrukcijas darbi, kas tiek īstenoti ERAF projekta “Kultūras un sporta kvartāla Grīziņkalna apkaimē” ietvaros, pēc darbības atsākšanas ceram uz jauniem talantiem un medaļām!

Viens no projekta posmiem ietver centrālā sporta laukuma atjaunošanu, kas atbildīs IAAF Starptautiskajiem vieglatlētikas infrastruktūras noteikumiem, lai nodrošinātu iespēju sporta infrastruktūru sertificēt atbilstoši IAAF II stadiona būvniecības kategorijai un UEFA 4.kategorijai. Vieglatlētikas vajadzībām paredzēti 400m skrejceļi (8 celiņi), 4 tāllēkšanas/trīssoļlekšanas bedres, 2 lodes grūšanas sektori, diska un vesera mešanas sektors, 2 šķēpmešanas sektori, 4 kārtslēkšanas sektoru vietas un 2 augstlēkšanas sektori.

Projekta nākošajā posmā vieglatlētiem būs pieejama vieglatlētikas manēža ar 500 skatītāju vietām, kura atbildīs IAAF Starptautiskajiem vieglatlētikas federācijas III būvniecības kategorijai. Manēža nodrošinās pilnu funkcionalitāti vieglatlētikas treniņu un sacensību norisei: 200m vieglatlētikas skrejceļi (6 celiņi aplī), vieglatlētikas sektori – 8 celiņi taisnē 60m skriešanai un barjerskriešanai, lodes grūšanas sektors, augstlēkšanas sektors, trīssoļlēkšanas un tāllēkšanas sektors, kārtslēkšanas sektors, iesildīšanās zona ar skrejceļiem taisnē vismaz 110m (+ izskrējiens; 4 celiņi).

Projekta noslēgumā tiks atjaunots vieglatlētikas treniņu laukums, kurā būs pieejami 4 skrejceļi taisnē vismaz 110m (un izskrējiens), laukuma vidū dabīgais laukuma segums, 1 tāllēkšanas bedre un viena trīssoļlēkšanas bedre, lodes grūšanas sektors, diska mešanas sektors, vesera mešanas sektors ar atbilstošu norobežojumu.

http://www.daugavasstadions.lv

Komentāri (1)

Guntis Zālītis 27/09/2017 13:23, pirms 6 gadiem
...vieglatlētikas manēža ar 500 skatītājiu vietām... ?!? Ceru, ka tā ir autora kļūda! Sacensības Rīgā ar 500 skatītāju vietām (Kuldīgā ir 800) ?!?
Jaunajai LVS vadībai vajadzētu pacīnīties, lai tiktu uzbūvēta pienācīga manēža vismaz ar 2000 skatītāju vietām (projektā sākotnēji bija pat 3000).